30/8/07

Τους δείχνουνε το δάσος και τα βάζουν με το δάχτυλο

Πανικός στη Χαριλάου Τρικούπη. Όλες οι δημοσκοπήσεις σε βάρος τους, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους, το καράβι βουλιάζει... και αυτοί, αντί να προτάξουν τον προγραμματικό τους λόγο (ήταν έτοιμοι εδώ και μήνες γαρ), τα βάζουν με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Με απογευματινή, προκλητικά λακωνική για σοσιαλιστή, δήλωσή του, ο, αγαπημένος μας, κ. Αρκούδος τα έβαλε με την MRB, για ακόμη μια φορά, επειδή δε δημοσιοποιεί την τελευταία δημοσκόπησή της, λόγω μη αντιπροσωπευτικού δείγματος στην Πελοπόννησο! Αυτό ο κ. Αθανασάκης το θεωρεί ένδειξη αμαρτωλών σχέσεων με τη ΝΔ! Αν είναι πράγματι πρόφαση, τι συνέβη άραγε; Μήπως η εταιρεία έβγαλε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά για τη ΝΔ και αποφάσισε να αποφύγει νέο κύκλο καυγάδων με το ΠΑΣΟΚ; Αν είχε βγάλει λιγότερη γιατί να μην τη δημοσιοποιήσει;

Στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι οι εκλογές κρίνονται στα γκάλοπ και συμπεριφέρονται σα να έχουν χάσει ήδη!

Με το που τελείωσε τις κουβέντες του ο κ. Αθανασάκης βρέθηκε να σχολιάζει νέο γκάλοπ του ΑΝΤ1. Η διαφορά; 1,6% με αυξημένα ποσοστά για τους δύο.

Πού βασίζει ο κ. Αθανασάκης τη δυσπιστία του; Στο γεγονός ότι ενώ οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στη ΝΔ, δεν ανεβαίνουν τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση είναι απλή αγαπητέ μου κ. Αρκούδε: ο λαός δεν εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ, δε θέλει να δει πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου και εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τον Καραμανλή. Δεν είναι δικαίωμά του; Μπορεί να κάνει λάθος. Είναι κι αυτό δικαίωμά του. Επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένο ότι η ΝΔ "έκαψε την Ελλάδα", έπρεπε ντε και καλά ο λαός να χάψει το ίδιο παραμύθι και να τη στείλει στο πυρ το εξώτερον; Ναι, τις καταλογίζονται ευθύνες. Αλλά εξακολουθεί να την εμπιστεύεται περισσότερο, έστω κι αν περιμένει πια πολύ λιγότερα.

Μήπως ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να προβάλει θέσεις; Μήπως ήρθε η ώρα να συζητήσει επί της ουσίας; Μήπως ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να μας πείσει ότι το αδικούμε;

Αλλά μήπως δεν το αδικούμε και απλά προσπαθεί να "κλέψει" τη νίκη στο φινάλε, χωρίς καν να αγωνιστεί;

1 σχόλιο:

vetdino είπε...

Πολύ φοβάμαι πως στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα γίνουν πράγματα και θαύματα!! Διαδηλώσεις, συμπλοκές, ταραχές... Αφού είδαν πως ακόμα και με τις φωτιές η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις δεν έχω καμία αμφιβολία πως κάποιοι θα επιδιώξουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης στη ΔΕΘ. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως πως τα σχέδια τους είναι γνωστά στον Ελληνικό λαό. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως η τρομοκρατία τους, οι τσαμπουκάδες τους και οι ψευτομαγκιές τους ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες και δεν περνάνε πιά.

Αν συμβεί οτιδήποτε στη ΔΕΘ θα είναι υπόλογοι στον Ελληνικό λαό και θα ξέρουμε όλοι γιατί το έκαναν και τι σκοπό έχουν. Πάρτε το σαν προειδοποίηση, σαν ευχή να μην έχουμε παρατράγουδα. Αν επιβεβαιωθώ, και ελπίζω να κάνω λάθος, ας μην τα ρίξουν στην κυβέρνηση και τον (ανεπαρκέστατο κατά τη γνώμη μου) Πολύδωρα.