14/8/07

Απόβλητα

Αίσθηση και κυρίως υποκριτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Κ. Μητσοτάκη, στο Κρήτη TV. Οι τιμητές της πολιτικής αισθητικής ενοχλήθηκαν από τα σχόλια για Λαλιώτη - Γιωργάκη.
Για τον πρώτο, είπε ότι "θα έπρεπε να είναι απόβλητος της πολιτικής". Δε χρειάζεται ερμηνεία ο πρώην Πρωθυπουργός. Μαθήματα Ελληνικών χρειάζονται οι δημοσιογράφοι: η παραπάνω φράση σημαίνει ότι ο κ. Λαλιώτης και οι τακτικές του θα έπρεπε να έχουν απορριφθεί από το πολιτικό σύστημα. Όχι ότι ο ίδιος είναι απόβλητο, αλλά ότι δυστυχώς δεν είναι!
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει; Ποιος δε θυμάται τα ψέματα του εν λόγω για τη Mayo, που κατέπεσαν στο Δικαστήριο χωρίς ο ίδιος να δείξει ίχνος μεταμέλειας και ντροπής; Ποιος έχει ξεχάσει το όλο "ήθος" Λαλιώτη, που επιθύμησαν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι εκλογική συντριβή; Οι ίδιοι άνθρωποι που προ τετραετίας στο ελπιδοφόρο ξεκίνημά τους ευαγγελίζονταν το νέο ύφος και ήθος δεν μπορούσαν παρά να απομονώσουν τον Λαλιώτη. Σήμερα τον ξέθαψαν μήπως και επιτύχουν την πολυπόθητη "συσπείρωση"... Βιάζοντας στην κυριολεξία τις ίδιες τις προθέσεις τους.
Το 2004 ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν ως ο "μοντέρνος" πολιτικός. Το σχετικά νεαρό της ηλικίας του και η νερόβραστη μη-θητεία του στο ΥπΕξ του επέτρεπαν να παραμένει στο προσκήνιο άφθαρτος. Την κρίσιμη στιγμή, όταν ο Σημίτης σύρθηκε προεκλογικά σε παραίτηση, ήταν ο μόνος που μπορούσε να συμμαζέψει την ήττα -κάποιοι αυταπατώνταν ότι μπορούσε και να κερδίσει! Πάντως αποτελούσε την καλύτερη πιθανότητα για το βυθιζόμενο καράβι.
Η ανάδειξη Προέδρου μετά την ήττα, την ευθύνη για την οποία θα αναλάμβανε ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος κ. Σημίτης, θα ήταν χρήσιμη για το κόμμα. Θα προστάτευε το νέο Αρχηγό και θα γλίτωνε το ΠΑΣΟΚ από τα χειρότερα: ο Παπανδρέου, που ετύγχανε της προκλητικής υποστήριξης των ΜΜΕ δε θα είχε καμία ελπίδα. Δεν είναι βλάκες οι σύντροφοι. Με Βενιζέλο Πρόεδρο και το MEGA στο πλευρό του, το ΠΑΣΟΚ θα μετρούσε σήμερα μέρες για την επανακατάληψη της εξουσίας.
Ο σημερινός Αρχηγός μόνο συμπάθεια μπορεί να προκαλέσει. Και αυτός είναι ο μόνος λόγος για να τον ψηφίσει κανείς! Διαμαρτία του εαυτού του, μέσα σε 4 χρόνια επέστρεψε στη φθηνή σκανδαλολογία, το λαϊκισμό και τη στείρα άρνηση. Να θυμηθούμε το άρθρο 16; Προεκλογικά διαπληκτιζόταν με τη ΝΔ για το ποιος πρωτοεμπνεύσθηκε τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Το νέο ύφος; Ο Λαλιώτης επέστρεψε δριμύτερος! Τη "Συμμετοχική Δημοκρατία"; Αυτή περιορίσθηκε στη γελοιότητα της εκλογής του ως μόνου υποψηφίου, με αδιαφανείς μάλιστα διαδικασίες και σε "δημοψηφίσματα" για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων -μόνο όμως σε δήμους όπου αναζητούσε νομιμοποίηση για τη μη απόδοση χρίσματος στους εν ενεργεία δημάρχους. Και πόσα ακόμα...
Συμπαθής εκ φύσεως, φαίνεται τόσο έξω απ'τα νερά του. Και τόσο προκλητικά ανεπαρκής που έχει μετατρέψει την δειλή και ανίκανη Κυβέρνηση της ΝΔ σε σωτήρα, μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογής του στη θέση του Πρωθυπουργού. Ποιος από τους παραδοσιακούς "σοσιαλιστές" θα τον ψηφίσει με το χέρι στην καρδιά, βέβαιος για την καταλληλότητά του; Και τελικά, όσο άσχημο κι αν ακούγεται, ποιος μπορεί ουσιαστικά να διαφωνήσει ότι "δεν μπορεί το παιδί"; Πόσο πικρή είναι η αλήθεια!
Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρουν οι Εκλογές είναι η αντικατάσταση αυτής της άνοστης και άγευστης προσωπικότητας, που αλλοτριώθηκε εκχωρώντας το μόνο της πλεονέκτημα, τον νηφάλιο λόγο, από κάποια άλλη που θα πρέπει αυτήν τη φορά να επιλέξει σωστά: να γίνει χρήσιμη για τον τόπο, ασκώντας ψύχραιμη αντιπολίτευση και στηρίζοντας τις σωστές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Και επειδή ο λαός δεν είναι τόσο ανόητος όσο φαίνεται, προσφέροντας καλές υπηρεσίες στον τόπο, θα ωφελήσει και το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: