19/8/07

Προσοχή: Πόλωση

Με μία σύντομη ματιά στα πιο πρόσφατα blogs (http://blogs.sync.gr) διαπίστωσα ότι τελικά αυτές οι Εκλογές μάλλον δε θα είναι και τόσο νερόβραστες. Ευρηματικά, είναι η αλήθεια βιντεάκια και αφισούλες (αυτή με το Lidl την παραδέχομαι, ειδικά με τις τρίχες!) κατά του Πρωθυπουργού έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Παρότι σφόδρα διαφωνώ με την μονόπλευρη αρνητική ρητορική, σας παρακινώ να ρίξετε μια ματιά: http://antinds.blogspot.com

Πέρα από τις ήδη διατυπωθείσες ενστάσεις μου ως προς το αν θα "πέσει η Δεξιά" (ορολογία που μου προκαλεί χαμόγελο) αναρωτιέμαι για το αν τέτοιου είδους πρακτικές εξυπηρετούν τον στόχο τους. Η αλήθεια είναι πως στο εν λόγω ιστολόγιο είναι ανοικτοί σε διάλογο, αλλά μάλλον θα απωθήσουν τις ψήφους από το ΠΑΣΟΚ...

Λαμβάνοντας αφορμή από το παραπάνω blog πρέπει να επισημάνω το εξής:
Θεωρώ πως η έντονη και "μαύρη" ρητορική, αυτό το αντι-ΝΔ στοιχείο, ο αρνητικός δηλαδή λόγος, που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει συνολικά το ΠΑΣΟΚ μάλλον προς όφελος της ΝΔ λειτουργούν. Η ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η διαρροή ψήφων από τη ΝΔ. Με την τεχνητή πόλωση που θα επιχειρήσει καθώς φαίνεται ο κ. Παπανδρέου, θα αυξήσει τη συσπείρωση της ΝΔ. Είναι τακτική που δεν τον ευνοεί. Προτιμότερο θα ήταν να παρουσιάσει τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματά του, έναντι της (πράγματι απογοητευτικής για τους ίδιους ακόμη τους Νεοδημοκράτες) κυβέρνησης. Άλλωστε με το να δυναμιτίζεται το πολιτικό κλίμα δεν εξυπηρετείται καθόλου ο δημόσιος διάλογος. Πρόκειται για τακτική που δεν ταιριάζει στο ήπιο προφίλ του κ. Παπανδρέου.

4 σχόλια:

antinds είπε...

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι υπάρχει ολόκληρο ΠΑΣΟΚ που μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο θελήσει να παρουσιάσει το πρόγραμμά του (το οποίο και είναι το πιο αξιόλογο που έχω δει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα).
Η "δική" μας υποχρέωση ως απλών πολιτών που πονάνε τον τόπο τους, είναι να καταδείξουμε τα ψέμματα και την υποκρισία μιας κυβέρνησης που κάθε άλλο παρά Κεντρο-Δεξιά ήταν.
Νέα-Δημοκρατία και Καραμανλής εξαπάτησαν τον μεσαίο χώρο που παραδοσιακά ανήκει στο ΠΑΣΟΚ (γιατί το ΠΑΣΟΚ τον δημιούργησε) με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τους!
Αν παρακολουθήσετε όλα τα βιντεάκια μας, θα δείτε ότι δεν βρίζουμε, δεν γινόμαστε χυδαίοι. Σχολιάζουμε και κριτικάρουμε με αρκετά καυστικό και έντονο τρόπο τις "επιτυχίες" της ΝεοΔεξιάς.
Κάνουμε καυστική κριτική σε ένα κόμμα που αρχίζει πάλι να γέρνει προς τα Ακροδεξιά, και για αυτό φοβάται. Φοβάται ότι έχει γείρει πολύ η βάρκα προς τα δεξιά, δημιουργώντας έτσι και το φαινόμενο Καρατζαφέρη (μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της) και θα αρχίσει να μπάζει από τους Ακρο-Δεξιούς χάνοντας έτσι πολύτιμες ψήφους.

ΥΓ1. Θα παρουσιάσουμε και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ... "στην ώρα του" (μην ξεχνάμε και το σλόγκαν του 2007)

ΥΓ2. Θερμή παράκληση: Ενεργοποιήστε τα επώνυμα σχόλια στο blog σας, γιατί πολλοί κακόβουλοι χρησιμοποιούν αυτό το "κενό" για να μας διαβάλουν.

antinds είπε...

Επίσης, τι θεωρείτε ως "πόλωση";
Είναι "πόλωση" να καταδεικνύει τα ψέμματα και τα σφάλματα μιας κυβέρνησης;
Κι εμάς θα μας άρεσε να έχουμε μια πιο ήπια προεκλογική περίοδο, όπου θα παρουσιάζονταν τα προγράμματα των κομμάτων και θα είχαμε όλο το χρόνο να επιλέξουμε ποιον θα ψηφίσουμε βάσει αυτών.
Τι γίνεται όμως όταν η παράταξη που μας κυβερνά τώρα δεν υλοποιεί το προηγούμενο πρόγραμμα και όχι μόνο αυτό, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις κάνει ακριβώς τα αντίθετα;
Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να τα επισημάνουμε αυτά;

dimane είπε...

Όπως διαπίστώσατε, παρακινώ τον αναγνώστη να σας επισκεφθεί. Το site σας είδα με χιούμορ και με το σχόλιο ότι δε θα εξυπηρετήσει το στόχο του- δική μου εκτίμηση καθαρά υποκειμενική.

Η δεύτερη παράγραφος αναφέρεται στην τακτική που φημολογείται ότι θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ: της όξυνσης και των υψηλών τόνων. Αφορμή έλαβα από το σάιτ σας και έκανα (στη δεύτερη παράγραφο) μία γενικότερη εκτίμηση.

Οι υψηλοί τόνοι αυξάνουν τις συσπειρώσεις, είναι γνωστό αυτό.

dimane είπε...

Αν επιθυμείτε να τοποθετηθώ και επί της ουσίας, θεωρώ προτιμότερη την Κυβέρνηση της ΝΔ από την τελευταία τετραετία Σημίτη. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης για τον κόσμο και όχι η προσέγγιση "να δώσουμε μια ευκαιρία στον Παπανδρέου". Άλλωστε, ότι και να λέμε για ανανέωση 3 χρόνια είναι λίγα για να απαλλαγεί και το ΠΑΣΟΚ από τους ανθρώπους που το έφθειραν.