10/9/07

Τα σποτάκια του Λαλιώτη

Κρατάτε με!
Ανανήπτω από μία τεράστια προσωπική κρίση. Σάββατο βράδυ, χαζεύοντας στην τηλεόραση αντικρύζω το αποτρόπαιο θέαμα. Είχα ήδη δει την πρώτη διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ με τον παπατζή-Πρωθυπουργό να ψάχνει τους κουμπάρους -και είχα γελάσει αρκετά. Αυτό όμως με έπιασε απροετοίμαστο: ήταν η συνέχεια της καμπάνιας του παπατζή, για τις υποκλοπές. Στο φινάλε η βλακόφατσα με ύφος μεγατόνων ανοησίας μας λέει "με τη ΝΔ όλοι και όλα μέλι-γάλα"!

Ήταν η πρώτη στιγμή στη ζωή μου που ένιωσα την ανάγκη να καταταγώ εθελοντής αφισοκολλητής σε ελληνικό κόμμα! Ευτυχώς τα γραφεία της ΝΔ μάλλον θα ήταν κλειστά, έτσι μου δόθηκε χρόνος να ηρεμήσω και να μην προβώ στην απονενοημένη ενέργεια που θα μετάνιωνα μια ζωή. Άλλο να 'σαι ΟΝΝΕΔίτης ή ΚΝίτης στα 18 σου και άλλο όταν πια έχεις ξεπεράσει τέτοιες φάσεις, σε μια υποτίθεται ώριμη πνευματικά ηλικία, να αποκτήσεις κομματική κάρτα.

Έτσι ψύχραιμα πια αναρωτιέμαι: τι στο καλό σκεφτόταν ο Λαλιώτης; Φοβήθηκε τελικά μήπως η ΝΔ δεν πετύχει την αυτοδυναμία και αποφάσισε με μία κίνηση Ματ να στρέψει κάθε μετριοπαθή ψηφοφόρο προς τον Καραμανλή; Αν ήθελε να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, φρόνιμο θα ήταν να λάβει υπ' όψιν του ότι αυτό δεν αρκεί! Το 2004 το κόμμα έλαβε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά του!

Ανήκεστος βλάβη
Την κρίση μπορεί να την ξεπέρασα, αλλά μου προκάλεσε ανήκεστο βλάβη: δεν μπορώ να ξεκολλήσω από την TV. Όπου βρω διαφημίσεις σταματώ και ελπίζω να μου προσφερθεί και πάλι αυτή η ανέξοδη πρόσκαιρη ευχαρίστηση. Και δε χορταίνω, θέλω κι άλλο, κι άλλο. Θέλω τον παπατζή με το μάτι που γυαλίζει.

Μόνο που όλη μέρα χθες δεν τον πέτυχα πουθενά. Να αναρωτηθώ μήπως τα νούμερα των μυστικών δημοσκοπήσεων πήραν την κατιούσα, και έσπευσαν να μαζέψουν αυτήν την αηδία από τα ΜΜΕ, ή μήπως κρύβουν το καλό για το τέλος της προεκλογικής περιόδου;

Έτσι το μόνο που πέτυχα ήταν να πέσω πάνω στο σποτ για το αντικείμενό μου, την υγεία. Προσπερνώ το γεγονός ότι το καρδιογράφημα του σποτ είναι τελείως φυσιολογικό και αντί να μειώνουν τη συχνότητα μειώνουν την ένταση των κυμάτων. Θα μπορούσαν να ρωτήσουν και κανέναν γιατρό, αλλά αυτό είναι πταίσμα. Μου χτύπησαν στο μάτι τα εξής:

1) Κάρτα υγείας για όλους. Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Αντί για βιβλιάριο υγείας; Τι θα γράφει και τι εξυπηρετεί;

2) Προληπτικές εξετάσεις για όλους: Εδώ τρελάθηκα. Τι εξετάσεις; Προληπτική εξέταση είναι η Γενική Αίματος, προληπτική εξέταση και η ολοσωματική Μαγνητική Τομογραφία και το PET Scan. 3 € η μία εκατοντάδες € οι άλλες. Ποιες εξετάσεις και για ποιους; Για ποια ταμεία; Θα μπορούσαν π.χ. να πούνε "Δωρεάν μαστογραφία για όλες τις Ελληνίδες άνω των 50 ετών" ή "Τζάμπα PSA για όλους τους προστάτες των Ελλήνων". Δε θα το κάνανε, ο κόσμος ακριβώς δε θα καταλάβαινε για τι μιλάνε, αλλά θα φαινόταν ότι κάτι έχουν κατά νου.

3) 3000 προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, επιπλέον όσων αποχωρούν, και μάλιστα κάθε χρόνο! Περάστε κόσμε! Παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες προφανώς! Και φυσικά όταν έχεις καλή διάθεση τα λεφτά βρίσκονται, το είπε και ο Πρόεδρος.

Πιθανώς να φταίει το γεγονός ότι έχω γνώσεις επί των θεμάτων που θίγονται. Αλλά αυτό το σποτάκι με έκανε να λυγίσω από τα γέλια όταν ξανάκουσα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα. Και μάλιστα εδώ και μήνες. Φαντάζομαι Λαλιώτη και Αθανασάκη να στίβουν το κεφάλι τους: ο Πρόεδρος είπε ότι κάτι πρέπει να γράψουμε για την Υγεία. Ότι τους ήρθε το βάλανε.

Το "πρόγραμμα" και το... πρόγραμμα
Και μιλώντας για πρόγραμμα θα ομολογήσω: ξεφύλλισα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που διανεμήθηκε με τις χθεσινές εφημερίδες. Δεν το διάβασα προσεκτικά, το ομολογώ κι αυτό, ωστόσο νομίζω ότι ασχολήθηκα πολύ περισσότερο απ' ό,τι ο μέσος ψηφοφόρος -και όχι μόνο επειδή τελικά το ανακύκλωσα αντί να το πετάξω στα σκουπίδια όπως κάνουν οι περισσότεροι. Οικολογικές ευαισθησίες.

Αυτό που συμπέρανα είναι ότι ούτε εκεί υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. 15 σελίδες μετρίου μεγέθους σε ιλουστρασιόν χαρτί, πολύ αραιογραμμένες, με περιεχόμενο που θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει την υπογραφή της γιαγιάς μου. Αυτά που γράφονταν εκεί μέσα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ευχολόγια κοινής αποδοχής.

Έτσι άθελά μου γύρισα 4 χρόνια πίσω. Αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές του 2004 πέφτει στα χέρια μου ένα τερατώδες φυλλάδιο, μεγέθους Α4, 100 σελίδων, πυκνογραμμένο από πάνω μέχρι κάτω. Ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία.

Με δεδομένο ότι με το γαλάζιο κόμμα καμία σχέση δεν είχα ποτέ, πιστεύω πως αφού είχε φτάσει στα δικά μου χέρια θα είχε φτάσει και σε αρκετών άλλων. Επίσης ότι θα υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα για την Υγεία, την Οικονομία κ.λπ. Μήνες πριν τις εκλογές και όποιος ήθελε το διάβαζε. Αλλά και να μην το διάβαζες δεν μπορούσες να το πετάξεις. Ένα φυλλάδιο γραμμένο σε στυλ διδακτορικής διατριβής δεν το πετάει ο ακομμάτιστος ψηφοφόρος, ακόμα κι αν δεν το διαβάσει ποτέ.

Εγώ το είχα διαβάσει -μου πήρε καμιά βδομάδα. Με πολλά δε συμφωνούσα, αλλά το κράτησα. Να δω τι από αυτά θα γινόταν, αφού η Παιδεία ήταν "προτεραιότητα".

Μέχρι τον φετινό Ιανουάριο. Όταν το είδα ξανά στο ράφι το μάτι μου γυάλισε, σαν του παπατζή. Μόνο που αυτή τη φορά, πριν το πετάξω με μανία και εκείνο στον κάδο ανακύκλωσης, το έκανα χίλια κομμάτια.

2 σχόλια:

vetdino είπε...

τελειώσανε οι εκλογές φίλε:

ποσοστά γραφείων στοιχημάτων:

Ladbrokers:

Νίκη ΝΔ: 1.20
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.00

William Hill:

Νίκη ΝΔ: 1.12
Νίκη ΠαΣοΚ: 5.00

BWin:

Νίκη ΝΔ: 1.15
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.85

Betfair:

Επόμενος πρωθυπουργός:

Κώστας Καραμανλής: 1.2
Γιώργος Παπανδρέου: 6.2

Handicap (διαφορά) πάνω από 1.75% με απόδοση 1.50

Unibet:

Νίκη ΝΔ: 1.10
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.50

Handicap (διαφορά) πάνω από 2% με απόδοση 1.60

Expekt:

Νίκη ΝΔ: 1.20
Νίκη ΠαΣοΚ: 4.05

περισσότερη ανάλυση εδώ: http://www.politicallyincorrecttalk.blogspot.com/

εννοιείται πως δεν πρέπει να πάει ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ!!

πάμε γερά να τους τελειώσουμε μιά και καλή την Κυριακή!!

ιστοσελίδες-πηγές:

http://www.ladbrokes.com/

http://www.willhill.com/

https://www.bwin.com/

https://www.betfair.com/

https://www.unibet.com/

http://www.expekt.com/

dimane είπε...

Μα στο ΠΑΣΟΚ ήδη στελέχη συζητούν ανοικτά για το ποιο θα είναι το ποσοστό αμφισβήτησης του Παπανδρέου. Από το 40, πήγαν 39 και ο πήχυς κατεβαίνει όσο πάει...