18/9/07

Ελπιδοφόρο μήνυμα

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης νομίζω ότι επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις και ελπίδα για κάτι καινούριο στην πολιτική. Πολλά νέα πρόσωπα, πολλοί νέοι άνθρωποι. Κάποιοι με μεγαλύτερη εμπειρία και καταγεγραμμένες επιτυχίες, κάποιοι πρωτάρηδες, όλοι οφείλουν να αποδείξουν την αξία τους με έργο και όχι στα λόγια.

Θεωρώ σωστή την τοποθέτηση του κ. Χηνοφώτη ως προϊσταμένου των σωμάτων ασφαλείας, που μοιάζουν αποδιοργανωμένα. Ελπίζω ο κ. Στυλιανίδης να δικαιώσει τις προσδοκίες. Θετικό το γεγονός ότι ουσιαστικά ένα άχρηστο Υπουργείο (το Αιγαίου) απορροφήθηκε, όπως και το ότι ο Πρωθυπουργός δε βιάστηκε να προχωρήσει στην ίδρυση Υπουργείου Περιβάλλοντος υπό την πίεση των ΜΜΕ (εδώ ο Σαρακατσάνος έβαλε το χέρι του...), το έδαφος για το οποίο πρέπει να ετοιμασθεί, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να μην εξελιχθεί σε νέο Υ.Μα.Θ. (που διατηρείται για "συμβολικούς" λόγους και μόνο). Η καρέκλα του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι ηλεκτρική και ο κ. Ιωαννίδης πρέπει να ακροβατήσει για να μη συνεχιστούν τα έργα και οι ημέρες του κ. Ορφανού. Η τοποθέτηση της κ. Καλατζάκου στο πιο καυτό Υπουργείο (λόγω ασφαλιστικού) ήταν έκπληξη. Πολλά περιμένω και από τον κ. Σπηλιωτόπουλο, νέο άνθρωπο που έχει προκαλέσει αίσθηση κατά καιρούς με τις ιδέες του και νομίζω πως ταιριάζει στο Τουρισμού, που έκανε κοιλιά επί Πετραλιά.

Ωστόσο, στέκομαι με επιφυλακτικότητα απέναντι σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, όπως οι κ.κ. Λυκουρέντζος, Χατζηδάκης, Καμμένος και Κιλτίδης, που μοιάζουν να έχουν επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εικόνα τους, παρά για την πολιτική ουσία. Ο κ. Καλαφάτης δεν ακούστηκε καθόλου ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, παρά μόνο σε αθλητικές εκπομπές, λόγω εκπεφρασμένων αθλητικών πεποιθήσεων... Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.

Σε όλους ανεξαιρέτως ευχόμαστε καλή επιτυχία. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει στην παραγωγή έργου και όχι στην εικόνα της. Είναι προτιμότερο να γίνει δυσάρεστη εφόσον είναι αποτελεσματική. Από αυτό θα κριθεί, διότι οι πολίτες έχουν ωριμάσει (συμπέρασμα που προκύπτει και από την παταγώδη αποτυχία των περισσοτέρων "λαμπερών" υποψηφίων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: