15/1/08

Αηδία!

Μου το'λεγαν, δεν το πίστευα, μέχρι που το αναζήτησα και το βρήκα. Αυτό το πράμα αφισοκολλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας:


Έχει κι άλλα, απ' ό,τι μαθαίνω, με μικρότερα γράμματα:

Η πιο μεγάλη η χαρά του κάθε εθνοπροδότη είναι του Χριστόδουλου ο καρκίνος στο συκώτι
Το πιο γλυκό κρασί θα πίνω όταν πεθάνει από καρκίνο

Μου λένε, δε, ότι υπογράφουν ως "Αυτόνομοι Προδότες Εθνικής Συνείδησης", αν και το "Αυτόνομοι Ανεγκέφαλοι" θα ταίριαζε καλύτερα.

Το να αναρωτηθεί κανείς ποιος χρηματοδότησε αυτό το αίσχος είναι το λιγότερο. Πάντως αν η "υπογραφή" ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δε θα ήταν δύσκολο να εντοπίσουν ομοίους τους. Από προδότες άλλο τίποτα τελευταία.

Δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο. Η αφίσα μιλά από μόνη της και, να πω την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρος ότι η αναπαραγωγή αυτής της αηδίας μέσω του blog είναι σωστή. Να όμως πού έχει οδηγήσει η εντιεκκλησιαστική εμμονή των τάχα "προοδευτικών": στη στοχοποίηση της Εκκλησίας, στην απόδοση σε αυτήν όλων των "δεινών" και στην αναγωγή του (ανέφικτου στην πραγματικότητα) διαχωρισμού της από το Κράτος σε κοσμοσωτήρια λύση. Διότι οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους. Προοδευτικό είναι κάθετι το "αριστερό", το "ριζοσπαστικό", το "αναρχικό", που δεν αναγνωρίζει "δυνάστες" και "καταπιεστές" -όπως ο Θεός και η Εκκλησία... Όχι αυτό που λύνει προβλήματα και κάνει τη ζωή καλύτερη.

Αλλά μακάρι να χωριζόταν η Εκκλησία από το Κράτος. Με τόσο βαθιά ριζωμένη την πίστη στην κοινωνία, η Εκκλησία θα μπορούσε πολύ καλύτερα να επιτελέσει το πνευματικό της έργο. Και θα γινόταν τόσο ισχυρή, που οι αφελείς πολέμιοί της θα έβγαζαν εξανθήματα (αρκεί να σκεφτεί κανείς έναν διαχωρισμό τύπου Ιταλίας, ένα ορθόδοξο Βατικανό -απευκταία εξέλιξη μάλλον). Διότι δύναμη στην Εκκλησία δεν δίνει κανένας άλλος από τον κόσμο της.

Να δούμε πώς θα τα βάλουν με αυτόν όλοι οι ανεγκέφαλοι.

1 σχόλιο:

Αυτοκινήτου Ιστορίες είπε...

Έστω και ετεροχρονισμένα, θεωρώ ότι δικαίως προβληματίζεστε για την ορθότητα της επιλογής να δημοσιεύσετε τέτοιου είδους αηδιαστικά σχόλια...