18/1/08

Διασταυρωμένες, εξακριβωμένες και έγκυρες χιονοστιβάδες αποκαλύψεων

Ένας μήνας σχεδόν ολοκληρώθηκε από την απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου. Ένας μήνας εικασιών, ψεμάτων και παραπληροφόρησης.

Θυμάται κανείς όσα ειπώθηκαν όλο αυτό το διάστημα; Ότι για παράδειγμα υπονοήθηκε με σηφήνεια ότι η παράδοση του DVD στην Κυβέρνηση εντασσόταν στο πλαίσιο "βρώμικης" συναλλαγής; Μα φυσικά όχι. Πώς να τολμήσει κανείς να σκεφτεί σοβαρά ότι ο Θέμος Αναστασιάδης συναλλάσσεται με τη ΝΔ! Αλλά τα -πάντα βασισμένα σε αξιόπιστες πληροφορίες- ψέματα έμειναν.

Πολλά εγκλήματα στην Ελλάδα πέρασαν χωρίς να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όμως είναι η πρώτη φορά που έχουμε ενόχους χωρίς να γνωρίζουμε το έγκλημα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η ηθικά, αλλά όχι ποινικά, κολάσιμη μοιχεία ενός κρατικού αξιωματούχου. Επί έναν μήνα δε βρέθηκε τίποτε καλύτερο για να στοιχειοθετηθούν τα τέρατα που ακούγονται. Κι ας πέφτουν σα "χιονοστιβάδες" καθημερινά οι -πάντα διασταυρωμένες- αποκαλύψεις.

Και ξαφνικά το "Θέμα" διασπάται εις τα εξ ων συνετέθη. Και διαπιστώνουμε ότι τρομακτικά ποσά παίχτηκαν μέσα σε αυτό το τηλεοπτικής εμπνεύσεως, προελεύσεως και προϊστορίας εκδοτικό εγχείρημα, που καταρρέει όσο γρήγορα πρώτευσε σε πωλήσεις.

Ας σκεφτούμε λοιπόν τον (ανεξάρτητο, βέβαια) εκδότη μιας αντικυβερνητικής εφημερίδας που φαίνεται να παραδίδει ένα μαγειρεμένο DVD στην Κυβέρνηση. Εάν θυμηθούμε το όχι και τόσο μακρινό εκδοτικό παρελθόν στη χώρα μας, εάν λάβουμε υπ' όψιν το τι ακολούθησε μέσα στην εφημερίδα και τις καταγγελίες του συνεκδότη Τριανταφυλλόπουλου, μόνο σκηνή από ταινία μπορεί να έρθει στο μυαλό: "Εδώ έχω ένα απόσπασμα. Το υπόλοιπο όταν πέσεις το χρήμα".

Είτε επιχειρήθηκε εκβίαση της Κυβέρνησης, άγνωστο με τι αντάλλαγμα, είτε όχι, η αλήθεια είναι μία: Οι "δημοσιογράφοι", αντί να προβάλλουν τα προβλήματα του τόπου, έχουν καταντήσει το πιο βρωμερό, αηδιαστικό και σιχαμένο μέρος τους. Αντί να ασκούν κριτική στην εξουσία, διεκδικούν μερίδιό της. Μας έχουν πείσει ότι πρόκειται για μείζον σκάνδαλο, που ταλανίζει την Κυβέρνηση, ενώ η κρίση είναι δική τους και μόνο. Ποιος κατηγορείται και γιατί; Σε τι παρανόμησε ο Ζαχόπουλος και σε τι η Κυβέρνηση; Ποια στοιχεία υπάρχουν που δικαιολογούν τον ορυμαγδό της κιτρινίλας;

Υποθέσεις, εικασίες, συμφέροντα. Αλήθειες; Στοιχεία; Όχι βέβαια...

Δύο παρατηρήσεις για το τέλος:

Εάν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ θέλουν πραγματικά να βλάψουν την Κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να προβάλουν τις δεσμεύσεις Καραμανλή πριν το 2004. Για να θυμήσουν στον κόσμο με τι εμπιστοσύνη τον περιέβαλε και τι ελπίδες εναπόθεσε σε αυτόν.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ μια κουβέντα. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο οι πλέον αντινεοδημοκρατικές φωνές να θεωρούν προτιμότερη την -όποιας υφής- σχέση με την Κυβέρνηση από το να εξυπηρετήσουν το κόμμα που ποτέ δεν αρνήθηκαν ότι εμπιστεύονται, το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη είναι καμένο χαρτί. Εάν ούτε ο Θέμος δεν πιστεύει ότι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ και θυσιάζει την πικάντικη αποκάλυψη στον βωμό των καλών σχέσεων με τη ΝΔ τι να πει κανείς για τον κ. Παπανδρέου και τους συν αυτώ... Ας ετοιμάσουν με την ησυχία τους το Συνέδριο εξόντωσης Βενιζέλου, και ας ετοιμαστούν από τώρα για τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: