12/1/09

Όταν μας περνάνε για ηλίθιους...

Πολλές αφορμές δίνει για σχολιασμό η επικαιρότητα, όμως είναι μία ήσσονος σημασίας είδηση που ξεχώρισα: η πατρική κατοικία Λαλιώτη που... βγαίνει στο σφυρί.

Ο κ. Λαλιώτης καταδικάστηκε τελεσίδικα για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι έλεγε εν γνώσει του ψέματα όταν κατηγορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό για την υπόθεση της off-shore εταιρίας "Mayo". Πιθανόν για τους περισσότερους το θέμα να είχε ξεχαστεί, όχι όμως και για τον αντιπολιτευόμενο τύπο -μέχρι και πριν από έναν μήνα ενετόπισα ανάκλησή της σε φιλική στο ΠαΣοΚ εφημερίδα, καθόλου τυχαία απ'ό,τι σήμερα φαίνεται.

Τον βίο και την πολιτεία των δύο ανδρών ας την κρίνει ο καθένας όπως νομίζει. Στο δικαστήριο, όπως είναι προφανές, ο κ. Λαλιώτης απέτυχε να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Καταδικάστηκε διότι έλεγε ψέματα συνειδητά. Εν συνεχεία, και ο Επίτιμος καταδικάστηκε για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην Γραμματέα του ΠαΣοΚ (μεταξύ αυτών και ότι "είναι ό,τι φτηνότερο" έχει συναντήσει στον πολιτικό του βίο, αν δε με απατά η μνήμη μου).

Η σούμα ήταν 80.000 € υπέρ του Μητσοτάκη. Όπως κάθε Έλληνας πολίτης, ο πρώην Υπουργός κλήθηκε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό στον δικαιωθέντα ενάγοντα. Αγνοώ αν ο κ. Λαλιώτης αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, όμως επέλεξε αντί για την καταβολή των μετρητών να... εκποιήσει μέρος της πατρικής του περιουσίας. Και οι ανεξάρτητες φωνές της ενημέρωσης μεγαλούργησαν: "Ο Μητσοτάκης βγάζει στο σφυρί το πατρικό του Λαλιώτη στα Δολιανά".

Γιατί ακριβώς εγκαλείται από τα τηλε-Δικαστήρια ο πρώην Πρωθυπουργός; Αντέδρασε δια της νομικής οδού σε ένα συκοφαντικό ψεύδος (σε κάθε περίπτωση, αφού ο κ. Λαλιώτης ανέβαινε προ ολίγων ετών στα κεραμίδια για τη Mayo, θα έπρεπε να έχει στοιχεία...). Και δικαιώθηκε! Μήπως ώφειλε να... χαρίσει στον κ. Λαλιώτη τα χρήματα; Το πώς θα αποζημίωνε τον Επίτιμο ο Λαλιώτης ήταν δικό του θέμα. Καθότι... φτωχός ο ίδιος (!!!) οδηγήθηκε στην τραγική απέλπιδα λύση. Μόνο που δεν είναι καμία φτωχή χήρα, με τρία ορφανά στην αγκαλιά για να τον λυπηθούμε...

Στον καταδικασθέντα συκοφάντη δόθηκε απλόχερα το τηλεοπτικό βήμα για να αρθρώσει τον δακρύβρεχτο λόγο του. Έδωσε, λέει, και θα συνεχίσει να δίνει, τον αγώνα για τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο! Που, δηλαδή, και να μην υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση! Δίπλα του σύσσωμο το ΠαΣοΚ, δια του κ. Λοβέρδου. Που είναι απόφοιτος της Νομικής και Συνταγματολόγος...

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί απλά μία ακόμη απόδειξη του τρόπου με τον οποίον λειτουργούν τα ΜΜΕ. Αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της πνευματικής νάρκης που διανύουμε ως κοινωνία. Διότι τις ανοησίες και τους θεατρινισμούς του κ. Λαλιώτη πολλά πρόθυμα ώτα θα βρεθούν να ακροασθούν. Αν στην πολιτεία μας η εφαρμογή των νόμων και η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων συνιστούν "εκδικητική μανία", "εμπάθεια" και δεν ξέρω τι άλλο, και υπάρχουν άνθρωποι με στοιχειώδη πνευματική λειτουργία που να δικαιώνουν έναν άνθρωπο που πέταγε λάσπη χωρίς να διαθέτει στοιχεία, δεν έχουν άδικο οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι μας όταν συμπεριφέρονται ωσάν να απευθύνονται σε αγέλη ηλιθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: