9/5/09

Το μοιρολόγι της φώκιας

Οι ποταμοί δακρύων που χύνονται πάνω από το μνήμα της διαφάνειας με αφήνουν αδιάφορο. Αν τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο τη χάσαμε το βράδυ της Παρασκευής με τη λήξη της Β' Τακτικής Συνόδου τής Βουλής και δεν την είχαμε κηδέψει προ πολλού, ίσως οι εξάρσεις λυρισμού των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να μην έμοιαζαν υποκριτικότερες των δακρύων κροκοδείλου.

Το αν η τακτική ακολουθήθηκε και στις προηγούμενες Ευρωεκλογές επίσης ελάχιστα με ενδιαφέρει. Όπως και κάθε άλλον πολίτη που νοιάζεται για την ουσία τής πολιτικής και όχι για τους θεατρινισμούς. Σε 10 και σε 20 ημέρες θα μαθαίναμε την αλήθεια για τα σκάνδαλα, που παρεγράφησαν; Τόσον καιρό πού ευρίσκονταν ο κ. Παπανδρέου και η βαρυπενθούσα συνοδεία του;

Ας αναμείνουμε μέχρι την 7η Ιουνίου. Θα έχουμε κολοσσιαίες αποκαλύψεις που θα οδηγούσαν σε διώξεις πολιτικών; Ως προς το πρώτο, τις αποκαλύψεις, Κυριακή κοντή γιορτή. Μπορεί ποινικές ευθύνες να είναι αδύνατον να αποδοθούν, λόγω παραγραφής, αλλά τις πολιτικές ευθύνες κάλλιστα δύναται να αποδόσει ο σοφός λαός, στην κάλπη. Ως προς το δεύτερο σκέλος όμως, μπορεί να γελάσει ο κάθε πικραμένος. Διότι, το μόνο στο οποίο οι νομοθέτες μας υπήρξαν διαχρονικά πιστοί, συνεπείς και αποτελεσματικοί είναι η δική τους εξασφάλιση.

Από πάσης απόψεως. Θεμελιώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα δουλεύοντας (;) λιγότερο από οποιονδήποτε, έχουν υψηλότατες αποδοχές τις οποίες προσαρμόζουν επί τα βελτίω ευλογώντας τα γένια τους όποτε το επιθυμήσουν καθώς και πλήθος άλλων ευεργετημάτων, ακόμα και για να τους γράψει η Τροχαία χρειάζεται έγκριση της Βουλής αφού καλύπτονται από ασυλία και, εν τέλει, οι παρανομίες τους παραγράφονται σε χρόνο ρεκόρ.

Αντιστεκόμενος στον λαϊκισμό, με τον οποίο φλερτάρησα εντόνως -αν και δικαίως- στην προηγούμενη παράγραφο, θα περιοριστώ στη διατύπωση του αφελέστερου των ερωτημάτων: Η σχετική πρόβλεψη ήταν μυστική; Στο ΠαΣοΚ με το Σύνταγμα και τους νόμους δε διατηρούν και τις θερμότερες σχέσεις (βλέπε Φώφη), αλλά δε νομίζω ότι αγνοούσαν τι προβλέπεται και, πολύ περισσότερο, δε νομίζω η συγκεκριμένη ρύθμιση να ψηφίστηκε από μόνη της.

Ας μη μας κοροϊδεύουν, λοιπόν, ότι με τη λήξη της βουλευτικής περιόδου επετεύχθη η παραγραφή και ότι στο διάστημα του επομένου μήνα θα προκύψουν ως διά μαγείας τα στοιχεία που θα έστελναν υπουργούς στη φυλακή. Και η ανοησία έχει τα όρια της, γι' αυτό όποιος πιστεύει ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο αν δεν ξεκινούσαν τα θερινά τμήματα φλερτάρει με την παράνοια. Διότι το μόνο σίγουρο στη λαμπρή μας Δημοκρατία είναι ότι κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για τις λαδιές του.

Αν μη τι άλλο γι' αυτό έχουν εργαστεί σκληρά όλα τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: