2/9/09

Καμία δικαιολογία

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δεν εξυπηρετεί κανέναν εκτός από το ΠαΣοΚ. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν τις επιθυμούσαν, καθώς οι περισσότεροι από τους μισούς δε θα επανεκλεγούν. Για τους "βαμμένους" Νεοδημοκράτες αποτελούν, στην παρούσα συγκυρία, παράδοση της εξουσίας στον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά και για τους μη χρωματισμένους η επαναλαμβανόμενη ιστορία με την άνευ λόγου και αιτίας διάλυση της Βουλής στερείται νοήματος.

Για το ΠαΣοΚ όμως η κατάσταση είναι ιδανική. Οι εκλογές το βρίσκουν να προηγείται, ενώ οι φιλόδοξες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς τελούν υπό ελεύθερη πτώση και ο ΛαΟΣ συνεχίζει να ανεβαίνει, στερώντας δυνάμεις από το αντίπαλον δέος.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός έριξε ασυλλόγιστα νερό στον πασοκικό μύλο. Όχι μόνο έδωσε στον Παπανδρέου το δικαίωμα να υποστηρίξει ότι επέβαλε τις εκλογές, αλλά ουσιαστικά ομολόγησε την παταγώδη αποτυχία του: Νωπή εντολή για περιορισμό των δαπανών, πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και διαρθρωτικές αλλαγές! Όλα όσα είχε εξαγγείλει το 2004 και το 2007... Η μνήμη του λαού θεωρείται ασθενής, αλλά ορισμένες φορές τα όρια του εμπαιγμού ξεπερνούνται.

Η διάλυση της Βουλής γίνεται χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία -ούτε καν λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας δεν μπορούν να την εξηγήσουν, αφού όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα ηττηθεί. Αν δε προβληθεί ως εξηγήση ότι τον Μάρτιο θα είχαμε μεγαλύτερη συντριβή της, θα πρόκειται για την πλέον ξεκάθαρη ομολογία κυβερνητικής ανικανότητας.

Αλλά και η αποστροφή του κ. Καραμανλή ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα έβλαπτε την οικονομία και τον τόπο ήταν εξίσου ξεκάθαρη. Είναι η ακυβερνησία που γεννά την εκλογολογία, όχι το αντίστροφο. Μία αποφασιστική Κυβέρνηση με σαφή στρατηγική και αποτελέσματα δε θα άφηνε το περιθώριο σε κανέναν να την αμφισβητήσει.

Στις 4 Οκτωβρίου φαίνεται ότι η εξουσία θα περάσει στα χέρια ενός ανθρώπου που καλά-καλά δεν έχει καταφέρει 5 χρόνια τώρα να ελέγξει το κόμμα του. Σε ένα δημιούργημα των ΜΜΕ, που έχουν καταφέρει να πείσουν τον λαό ότι υπήρξε επιτυχημένος υπουργός!

Πόσο απογοητευτική, αλήθεια, υπήρξε η διακυβέρνηση Καραμανλή, ώστε ο άνθρωπος αυτός να φαντάζει σήμερα αξιόπιστη εναλλακτική λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: