22/9/09

Νίκη χωρίς αντίκρυσμα

Ο κ. Παπανδρέου ηττήθηκε. Νικητής του debate είναι ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός. Τα απαράδεκτα ακόμα και για μαθητή της πρώτης Δημοτικού συντακτικά και εκφραστικά λάθη του αρχηγού της Αντιπολίτευσης είναι αρκετά για να αντιληφθεί κανείς πόσο στριμωγμένος πρέπει να ένιωσε. Ό,τι κι αν γράφει αύριο η Ελευθεροτυπία, ήταν ο κ. Παπανδρέου που βρέθηκε απολογούμενος. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το pressing του αντιπάλου του -ενδεικτικά αναφέρουμε το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, όταν και υποχρεώθηκε να απαντήσει σε άσχετη θεματική ενότητα.

Αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί να τον καθοδηγήσει ένας άνθρωπος που μεταφράζει από τα αγγλικά στα ελληνικά ("για το συμφέρον του ελληνικού εργαζομένου - greek employee", π.χ.!) ας ψηφίσει ΠαΣοΚ και ας εκλέξει τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής δεν υπήρξε επιτυχημένος ως Πρωθυπουργός της χώρας, παρόλ' αυτά εξακολουθεί να υπερτερεί ξεκάθαρα στην ενώπιος ενωπίω αντιπαράθεση.

Μόνο που όλα αυτά δεν αρκούν. Ακόμα και αν οι εκλογές διεξάγονταν αύριο, είναι αμφίβολο αν η διαφορά θα μειωνόταν έστω και ελάχιστα. Προέκυψε, ωστόσο, ξεκάθαρα ότι ο κ. Παπανδρέου υστερεί. Και λοιπόν;

Δυστυχώς η απογοήτευση των Νεοδημοκρατών είναι τόσο έντονη που ο δρόμος προς την πρωθυπουργία είναι ορθάνοικτος για τον κ. Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ περίμενε πολλά από αυτήν την άμεση αντιπαράθεση -δεν πρόκειται να εισπράξει αντίστοιχα, ακόμα και αν ο πλέον φιλοπασόκος ψηφοφόρος είναι υποχρεωμένος να αναγνωρίσει τον νεφελώδη χαρακτήρα των εξαγγελιών του κ. Παπανδρέου.

Η περίοδος που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολη. Είναι δυστύχημα για τη χώρα το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής υπήρξε τόσο προκλητικά ανίκανος, με αποτέλεσμα ένας καταφανώς ανεπαρκής άνθρωπος, όπως ο George, να βρεθεί στην ηγεσία της.

Μάρτυρες κακών, ίσως: Ο Θεός να μάς βοηθήσει με αυτόν ως Πρωθυπουργό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: