8/10/09

Όχι στα πανηγυράκια

Απ' ό,τι φαίνεται το δικαίωμα στη βλακεία είναι και καθολικό και αδιαπραγμάτευτο. Γοητευμένοι οι υποψήφιοι υποψήφιοι Πρόεδροι της ΝΔ από το μοντέλο που ακολουθήθηκε από το ΠαΣοΚ πριν από δύο χρόνια, με εκλογή από τη "βάση", ζήλεψαν την πιο διασπαστική, αποπροσανατολιστική και εσωστρεφή εσωκομματική διαδικασία.

Έχουμε εκθέσει τα επιχειρήματά μας το 2007, και κατακριθήκαμε. Απλά ας σημειωθεί ότι το ΠαΣοΚ συνήλθε από εκείνη την ιστορία έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα -διάστημα στο οποίο η ΝΔ συνέχισε ανενόχλητη να (μην) κυβερνά ενόσω η Αντιπολίτευση ανάρρωνε από τη διευθέτηση των του οίκου της...

Όσοι ενδιαφέρονται για την ενότητα της ΝΔ πρέπει να αντιληφθούν ότι η ταχύτατη διευθέτηση της διαδοχής είναι επιβεβλημένη. Από την άλλη, η διεξαγωγή ευρέος συνεδρίου αρχών και θέσεων επίσης πρέπει να δρομολογηθεί. Όμως στην παρούσα φάση το κόμμα συμφέρει η απεμπλοκή από τις εσωτερικές έριδες. Η συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα που η ΝΔ θα εκπέμπει και για τον μέχρι τώρα απολογισμό πρέπει να ανοίξει από τη νέα ηγεσία.

Αυτό είναι προς το συμφέρον της Αντιπολίτευσης και της χώρας, και όχι τα αμφιλεγόμενα πανηγυράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: