5/11/09

30 μέρες ΠαΣοΚ, 30 μέρες χωρίς ΝΔ

Ένας μήνας είναι αρκετός για να αρχίσουν τραβάνε τα μαλλιά τους όσοι πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις; Ούτως ή άλλως, αν πίστεψαν ότι ο Παπανδρέου θα μοίραζε λεφτά, είναι τόσο αφελείς που δε δικαιούνται να διαμαρτύρονται. Με το ένα τρίτο των περίφημων 100 ημερών να έχει παρέλθει, η νέα Κυβέρνηση κινείται σε δύο άξονες: κατάργηση τυφλά και αβασάνιστα όλων των σωστών μέτρων της ΝΔ και αθέτηση των υποσχέσεων.

Οι προεκλογικοί λεονταρισμοί για το λιμάνι του Πειραιά ήταν επόμενο ότι θα ξεσήκωναν τους εργαζομένους. Μία ανοησία που δεν είχε καν αντίκρυσμα σε ψήφους προκάλεσε απώλειες εκατομμυρίων ευρώ. Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες... Από την άλλη οι μετεκλογικοί λεονταρισμοί των stage έχουν αντίκρυσμα σε ψήφους. Αρνητικό. Και δειλά-δειλά η μοριοδότηση αχνοφέγγει στο βάθος.

Στα εθνικά θέματα βρισκόμαστε προ των πυλών παρέκκλισης από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μέσω του ΟΗΕ με τα Σκόπια. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι βαίνουν διαρκώς αποθρασυνόμενοι. Και ο αστείος Πρωθυπουργός μας δεν μπόρεσε να βρει έναν σοβαρό άνθρωπο για το υπουργείο Εξωτερικών και το κράτησε ο ίδιος, για να μη λείψει από καμιά φωτογραφία...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε πολύ χειρότερα από τους προκατόχους του, τους οποίους έψεγε για την απογραφή. Την ίδια τακτική του μαγειρέματος των χρεών, με μεταφορά στον φετινό προϋπολογισμό όλων των χρεωστουμένων, εφάρμοσε χωρίς καν τη δικαιολογία μιας απογραφής. Για να νομιμοποιηθεί να υποστηρίξει ότι μείωσε το έλλειμμα, θαυματουργά μετά από έναν χρόνο, εξέθεσε τη χώρα. Το χειρότερο είναι πως το ΠαΣοΚ τάχα θα μοίραζε λεφτά! Και ήταν η κακιά ΝΔ που εξήγγειλλε φόρους...

Η νέα Κυβέρνηση όπου βάλει το χέρι της τα κάνει μαντάρα. Κατήργησε άνευ λόγου και αιτίας σωστά μέτρα της ΝΔ με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, όπως την απόσυρση των αυτοκινήτων και τη δράση για τα κουφώματα. Η επίσημη γραμμή θέλει να μην υπάρχουν χρήματα. Τα οποία βεβαίως βρέθηκαν για να αντικατασταθούν τα κρατικά οχήματα με... υβριδικά! Αξέχαστη και η γκάφα της υπουργού Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία τα λεφτά της απόσυρσης θα διατεθούν για την Παιδεία. Τα ίδια λεφτά που δεν υπήρχαν! Με τους ημιυπαίθριους προκλήθηκε αλαλούμ, ενώ το ΠαΣοΚ μοιράζει ψίχουλα και φέρνει τον έναν φόρο πίσω απ'τον άλλον. Μόνο που κανένα κανάλι δε μιλά σήμερα ούτε για χαράτσι, ούτε για φοροεπιδρομή.

Στην Παιδεία ισχύει η ίδια λογική της αντιπολίτευσης στην προηγούμενη Κυβέρνηση, με το ΠαΣοΚ να μαγειρεύει κατάργηση του ολόσωστου μέτρου της βάσης του 10. Τα άρθρα για τους μαθητές που μπαίνουν στα ΤΕΙ με 5 και 7 θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους -μαζί με τα δάκρυα για τα καημένα τα παιδιά που το σύστημα τα αναγκάζει να σπουδάσουν εκεί που δε θέλουν.

Φυσικά ο λαϊκισμός έδωσε δυναμικό παρών από την πρώτη στιγμή. Έναν μήνα η Κυβέρνηση προσπαθεί να στελεχώσει με αδιάβλητο τρόπο τα υπουργεία, και τελικά (όλως τυχαίως) οι κολλητοί των υπουργών κρίθηκαν άριστοι αντί των αρεστών. Τα υπουργεία υπολειτουργούν ώστε η νέα Κυβέρνηση να κάνει το κομμάτι της, για πολιτικές θέσεις που είναι αυτονόητο ότι θα καλύπτονταν με πρόσωπα "εμπιστοσύνης" -για να το θέσουμε κομψά.

Μέσα σε όλα η φαυλότητα του ΠαΣοΚ και οι εμμονές των πρωθυπουργικών συμβούλων θα φέρουν κρίση με την Εκκλησία, που κάθε φορά πλήττει πολύ περισσότερο την Κυβέρνηση απ' ό,τι την Ιεραρχία.

Το ΠαΣοΚ κέρδισε με 10,44% και μέσα σε έναν μήνα έχει ήδη δώσει στίγμα ανικανότητας που θα κάνει το εκλογικό σώμα να αναπολεί την κοιμώμενη Κυβέρνηση Καραμανλή. Ας προβληματισθεί ο αναγνώστης με το εξής κουΐζ: Υπάρχει έστω και μία κυβερνητική πρωτοβουλία που να κινείται στη σωστή κατεύθυνση και να συμβαδίζει με τα προεκλογικώς υπεσχημένα;

Την ίδια στιγμή η ΝΔ απολαμβάνει ανοικτές διαδικασίες δημοκρατίας. Όταν φωνάζαμε ότι τα καραγκιοζιλίκια του Παπανδρέου είναι και αποπροσανατολιστικά και διχαστικά, κάποιοι έβλεπαν όνειρα. Όταν επιμέναμε ότι η εκλογή πρέπει να διευθετηθεί τάχιστα, κάποιοι έψαχναν τρόπο να εμποδίσουν την πορεία της Ντόρας προς την εκλογή. Μόνο αυτό τούς ενδιέφερε.

Συγχαρητήρια κύριοι! Το ΠαΣοΚ πορεύεται ανεξέλεγκτο και στη ΝΔ το μόνο θέμα είναι η λάσπη που θα πετάξουμε στην κυρία Μπακογιάννη. Μπράβο και στον κ. Μανώλη. Τον άνθρωπο που δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα στην Κυβέρνηση Καραμανλή με την προσωπική πολιτική του και που σήμερα ανακάλυψε τη Siemens. Άλλωστε πάλι η Ντόρα φταίει: Εκείνη δε φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο στη Γερμανία; Όχι; Δεν έχει καμία σημασία.

Όπως δεν έχει σημασία και το παραμύθι ότι "το μακεδονικό σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί". Διότι ήταν ακριβώς ο Σαμαράς που τορπίλισε τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης πριν 20 χρόνια. Όταν ο Μητσοτάκης έκανε την περίφημη δήλωση αναφερόταν σε αυτό που σήμερα παρακαλάμε να πετύχουμε: Σύνθετη ονομασία! Τότε για τον Σαμαρά ισοδυναμούσε με προδοσία. Σήμερα είναι η έντιμη λύση! Αλλά πάλι φταίει ο Μητσοτάκης και κατ' επέκτασιν η Ντόρα.

Μόνο που, κύριε Σαμαρά, όσο και να σε αγάπησαν ξαφνικά κάποιοι (γιατί, άραγε;), είσαι προδότης. Και τέτοιος θα παραμείνεις. Προδότης στη συνείδηση των ψηφοφόρων του κόμματος. Της βάσης που ξαφνικά όλοι λατρέψατε.

Ακόμα κι αν η Ντόρα είναι φθαρμένη, ακόμα κι αν δεν είναι η καταλληλότερη για την ηγεσία (που δεν είναι), στο δίπολο με τον συγκεκριμένο αντίπαλο υπερέχει μακράν -και επικοινωνιακά, και σε ικανότητες, και σε χάρισμα. Όποιος θέλει τη ΝΔ του 17%, ας προσέλθει στη χαζοχαρούμενη κάλπη να ψηφίσει Σαμαρά.

Για εμάς, η αποχή από τη γελοία διαδικασία αποτελεί μονόδρομο, διότι δε δεχόμαστε τη νομιμότητά της -όχι διαδικαστικά, αλλά με όρους πολιτικής ουσίας. Και ας αρνούνται κάποιοι να το καταλάβουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

30 ημέρες ΘΑΣΟΚ