10/11/09

Μόνη απέναντι σε όλους

Εάν η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πάρει σειρά στην κομματική επετηρίδα και αισθανόταν το νούμερο 2 του κόμματος μάλλον έχει συλληφθεί απροετοίμαστη. Σήμερα δίνει μία άνιση μάχη με τρόπο παλικαρίσιο -οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Ο παραλογισμός των αντιπάλων της, βέβαια, δεν έχει όρια.

Η κ. Μπακογιάννη υποτίθεται ότι βαρύνεται για την κατάντια τής ΝΔ, αφού επί χρόνια αποτελεί κορυφαίο κομματικό στέλεχος. Προφανώς αυτό δεν ισχύει για τον κ. Σαμαρά, αφού απλά ήταν εκτός κόμματος. Με ποια λογική η κατάρρευση της ΝΔ το '93, που ο επίδοξος αρχηγός της διηύθηνε με μαεστρία, και η προδοσία του έχουν αναχθεί σε πλεονέκτημα παραμένει αδιευκρίνιστο.

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη βαρύνεται με την... αποστασία του '65! Μόνο που ήταν ο πατέρας της, όχι η ίδια, που απέσυρε τη στήριξή του από την Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, δηλαδή όχι ιδεολογικά συγγενούς κόμματος, ενώ η ιστορική πραγματικότητα δε δικαιολογεί και ιδιαίτερα τον όρο "αποστασία" που έχει επιβληθεί από τους αντιπάλους τής ΝΔ, τη στιγμή που π.χ. η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ έχει αγνοηθεί... Ο Σαμαράς τη ΝΔ εγκατέλειψε, δική της Κυβέρνηση έριξε, αυτήν καταδίκασε σε 11ετή παραμονή στην Αντιπολίτευση. Ήταν ο ίδιος και όχι ο πατέρας του.

Όταν η συζήτηση γυρνά στα Ιουλιανά του '65 το ιστορικό ενδιαφέρον κορυφώνεται, ενώ το '93 αποτελεί μακρινό παρελθόν και η σημερινή βάση ήταν στο Δημοτικό (το '65, βεβαίως, ήταν αγέννητη...)! Τότε παίρνει σειρά το μέλλον. Ας μιλήσουμε λοιπόν για ένα μέλλον, το οποίο ο κ. Σαμαράς οραματίζεται με όρους παλαιολιθικής Δεξιάς! Επιμένουμε: Οι δεξιοί περιήλθαν σε κατάσταση απόγνωσης με την ιδεολογική απογύμνωση επί Καραμανλή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε 50 χρόνια πίσω, απλά για να διαπιστώσουμε ότι χρειάζεται ανανέωση η ιδεολογική φαρέτρα του κόμματος.

Με τους όρους του τριπτύχου των εμπεδωμένων αξιών που καπηλεύθηκε η Χούντα (Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια) δεν μπορεί να προκύψει σύγχρονη πολιτική πρόταση. Έχουμε επισημάνει πολλάκις ότι πρόκειται για αυτονόητες πτυχές του τρόπου ζωής των Ελλήνων και δεν επιτρέπεται να τίθενται στο τραπέζι της αντιπαράθεσης. Παράδειγμα: Είναι εξωφρενικό ο κ. Σαμαράς να υποστηρίζει ότι, εν ολίγοις, θα προστατέψει την αγάπη για την Πατρίδα από την απόπειρα της Ακροδεξιάς να τη μονοπωλήσει. Αλίμονο αν τίθεται υπό αμφισβήτηση η φιλοπατρία της πολιτικής ηγεσίας! Ομοίως, η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί αυτονόητο στόχο για κάθε κόμμα και κάθε πολιτικό. Το πρόβλημα είναι η επίτευξη των στόχων, όχι τα συνθήματα...

Βασικότατο επιχείρημα των "σαμαρικών" είναι ότι η κ. Μπακογιάννη αποτελεί έκφραση της οικογενειοκρατίας. Την ίδια στιγμή ο κόσμος απαντά στις δημοσκοπήσεις ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημά της είναι ακριβώς αυτό, το επώνυμό της! Άλλα μεγάλα πλην της Ντόρας; Ότι συνέβαλε στην κακή εικόνα της ΝΔ (ο Σαμαράς δεν έγινε άραγε υπουργός, όταν αποφάσισε να γυρίσει ή μήπως ο απερχόμενος Πρόεδρος Καραμανλής, στο όνομα του οποίου όλοι πίνουνε νεράκι, έφταιγε λιγότερο;), αλλά και ότι είναι... γυναίκα!!!

Μέσα σε ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον, η κ. Μπακογιάννη σύρθηκε να συναινέσει στην εγκληματική πολιτική πασαρέλα των "ανοικτών διαδικασιών". Μόνο που η σοφή βάση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευάλωτη στην προπαγάνδα των συμφερόντων. Διότι η προτίμηση προς τον Σαμαρά είναι πλέον εξώφθαλμη.

Η στήριξη Αβραμόπουλου ήταν αναμενόμενη και δεν πρόκειται να μεταβάλει ιδιαίτερα το σκηνικό. Οι συνθήκες ήταν από την αρχή ευνοϊκές για τον Σαμαρά, και το είχαμε επισημάνει. Η Ντόρα σε δεύτερο γύρο δύσκολα θα επιβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θα μείνει βαριά τραυματισμένη από την πρεμούρα κάποιων να την καταστήσουν ουρά του ΠαΣοΚ.

Όσοι πάλι επιμένουν ότι και ο Παπανδρέου προτίμησε το "μικρό πλην τίμιο" κόμμα και τελικά κέρδισε με 10,44%, ας θυμηθούν ποιος είναι ο Πρωθυπουργός μας. Είναι ο άνθρωπος που επί 5,5 χρόνια δεν έχει καταφέρει να επιβληθεί στο κόμμα του. Είναι ο άνθρωπος που δυσκολεύεται να εκλέξει γραμματέα (κάποτε στα συνέδρια μετράγανε τα λευκά όταν επανεκλεγόταν ο Σημίτης ως μόνος υποψήφιος, σήμερα η μειοψηφική εκλογή Ξυνίδη πέρασε στα ψιλά). Είναι ο άνθρωπος που δεν έχει προσελκύσει καμία ψήφο από το 2004.

Πώς κέρδισε; Κέρδισε επειδή οι σημερινοί οπαδοί του Σαμαρά (στην πλειοψηφία τους) όταν η ΝΔ βάδιζε από το κακό στο χειρότερο επεδείκνυαν την αηδιαστικότερη κομματική πειθαρχία και την τυφλή καραμανλολατρεία. Τη διεφθαρμένη ηγεσία ακολουθούσε μια εξίσου διαβρωμένη βάση, η βάση που δεν τόλμησε να φωνάξει και να αφυπνίσει τον μακάριο "καταλληλότερο", η βάση που έψεγε υποκριτικά τον νόμιμο ανήθικο Βουλγαράκη, αλλά που επεδίωκε τη "θεσούλα".

Για το κατάντημα της ΝΔ φταίνει και όλοι αυτοί που επί 5,5 χρόνια απλά χειροκροτούσαν, αντί να στέκονται κριτικά. Αυτοί συνιστούν το άνοιγμα στην κοινωνία. Αυτοί θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό.

Δεν είναι απλά αυτοί που έβλεπαν, αλλά σιωπούσαν. Είναι οι ίδιοι οι ανήμποροι έστω να δουν. Τυφλωμένοι από το αδικαιολόγητο κομματικό πάθος, δεν τόλμησαν ποτέ να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στην απόλυτα αποτυχημένη Κυβέρνηση Καραμανλή. Ούτε καν τώρα, μετά την κραυγαλέα περιφρόνηση της κοινωνίας...

Αυτοί, οι μωροί και τυφλοί, θα εκλέξουν τον επόμενο αρχηγό του κόμματος.

2 σχόλια:

christos.paok.katwtoumpa είπε...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όποιος δείχνει λαιμαργία για την εξουσία τιμωρείται από τον ίδιο το λαό γιατί ο λαός και όχι το ΛΑΟΣ έχει και μνήμη αλλά προπάντων κρίση ....
Αλήθεια γιατί ο συμπαθέστατος κ. Καρατζαφέρης στηρίζει Θεοδώρα Μητσοτάκη?
Όπως ο κ. Βενιζέλος πατρoναρόταν από τα Μ.Μ.Ε. το ίδιο συμβαίνει και με τη Θοδώρα ναι αυτή την κυρία η οποία αρρώστησε παραμονές εκλογών και δεν εμφανίστηκε πουθενά .... - βέβαια από Τρίτη πήρε σβάρνα τις πόλεις της Ελληνικής επικράτειας ....
Η υποψήφια πρόεδρος που ξέχασε προεκλογικά να στείλει το FAX για την έκδοση Χριστοφοράκου και η παράταξη έχασε άλλες 2 μονάδες τον Ιούνιο ....
Η ίδια ψέλλισε παίρνω την πολιτική ευθύνη ….. όμως το ξέχασε όπως και τα παπαγαλάκια της …… Ο Λαός της Ν.Δ. το ξέχασε….. ?
Το Άγιο Όρος που υπάγεται? μα φυσικά στο υπουργείο Εξωτερικών - θεωρείται ξεχωριστό κράτος . ‘Όλα τα έγγραφα του σκανδάλου Βατοπεδίου πέρασαν από το υπουργείο της αλλά τα Μ.Μ.Ε. δεν είπαν τπτ .....
Για χρόνια η ιδεολογική πλατφόρμα της όπως και του συμφερτού της ήταν ο όρος Νεοφιλελευθερισμός βέβαια όταν κατέρευσαν παγκόσμια οι οικονομίες των χωρών ο όρος ξεχάστηκε .....
τώρα πως γίνεται κάποιος πολιτικός να δηλώνει πρώην νεοφιλελεύθερος με ανοίγματα και στροφή πως το κέντρο και να μαζεύει όλους τους άκρα δεξιούς αυτό είναι πατέντα βέβαια καμία και κανένας ποτέ δημοσιογράφος δε το ρώτησε στην υποψήφια ..... Είναι λοιπόν ΔΙΚΑΙΑ μόνη της και μετά τις εκλογές μπορεί να πάρει τον ''αδερφό της'' και να ιδρύσει ένα Νέο Κόμμα του 1,22 % …. Για να ασχολείται

Δεν ελπίζω ότι θα το δημοσιεύσεις ..

adekastos είπε...

Τα ΜΜΕ στηρίζουν Σαμαρά, το γύρισαν αμέσως. Ο Καρατζαφέρης στηρίζει Μπακογιάννη διότι αυτό τον συμφέρει πολιτικά, καθώς θα τού δοθεί η ευκαιρία να αναμασήσει όλα τα υπόλοιπα που γράφεις. Διότι, όσα γράφεις είναι πιστό αντίγραφο της ρητορικής Καρατζαφέρη. Ειδικά η εικόνα της υπουργού να στέλνει η ίδια φαξ είναι το λιγότερο γελοία.

Όμως τίποτα δε μου προξένησε εντύπωση όσο η τελευταία φράση. Ενώ μάλιστα δεν είναι ενεργός ο μετριασμός σχολίων.

Δεν έχω ποτέ διαγράψει σχόλιο μη υβριστικό ή μη προπαγανδιστικό. Εκτός αν θεωρείς ότι ανήκεις σε μια από αυτές τις δύο κατηγορίες.