17/11/09

Με τέτοιους φίλους...

Ο κ. Μαρκόπουλος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και επαναλαμβάνει τις ίδιες και τις ίδιες ανοησίες. Φυσικά κανένας από τους εμπλεκόμενους στο τηλεπανηγύρι δε διακρίνεται για την πρωτοτυπία των θέσεών του, όμως ο συγκεκριμένος (πρώην υπουργός) έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητος. Με το εξυπνακίστικο ύφος του εμμένει σε αυτή την ηλιθιότητα που για τον ίδιο πρέπει να μοιάζει με πολύ μεγάλη εξυπνάδα, αλλά για τον νεοδημοκράτη, τη "βάση" που λένε, αποτελεί προσβολή το λιγότερο. Το ΦΕΚ με το οποίο ο Μητσοτάκης... παραιτήθηκε το 1993! Μόνος του!

Τι να πει κανείς; Να μπούμε στην ουσία, ότι σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο λίγες μέρες πριν την ανεξαρτητοποίηση Σιμπιλίδη ο τότε Πρωθυπουργός δήλωνε "150=Εκλογές"; Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Από την άλλη όμως το 93 ο Μητσοτάκης παραιτήθηκε μόνος του και χωρίς λόγο. Στην εγκεφαλική τρικυμία του κ. Μαρκόπουλου ο Καραμανλής το 2009 γιατί δεν παραιτήθηκε μόνος του, αλλά έφταιγαν η Ντόρα και ο Σουφλιάς;

Χίλια μπράβο στον Δημήτρη Οικονόμου. Στην "Πρώτη Γραμμή" ο Μαρκόπουλος έκανε την τρίτη εμφάνισή του σε δέκα ώρες για να ξαναπεί τα ωραία του. Όχι μόνο δεν του χαρίστηκε, αλλά είναι και ο μόνος δημοσιογράφος τόσα χρόνια που έθεσε την περίφημη δήλωση Μητσοτάκη για τα δέκα χρόνια στην αληθή βάση της. Για άλλη μία φορά: Ο Μητσοτάκης είχε πει ότι αν το θέμα λυθεί με σύνθετη ονομασία (τότε κυκλοφορούσε το Σλαβομακεδονία) σε δέκα χρόνια κανείς δε θα το θυμάται. Και σήμερα αντί να του αποδίδουμε το δίκαιο διαστρέφουμε την αλήθεια.

Ο Σαμαράς πρέπει να μαζέψει ανθρώπους σαν τον Μαρκόπουλο διότι τον εκθέτουν. Επίσης πρέπει να συμμαζευτεί και ο ίδιος. Διότι την επόμενη φορά που θα μας πει ότι πολεμάει τα συστήματα, καλόν θα είναι να μας εξηγήσει τι προσέφερε στον Αβραμόπουλο που τού είχε αρνηθεί η Μπακογιάννη, πώς ξαφνικά όλα τα βρώμικα ΜΜΕ τον στηρίζουν και κυρίως πώς γκάλοπ που αδυνατούν να προσδιορίσουν καν το εκλογικό σώμα έχουν αποτελέσει το κυριότερο μέσο προπαγάνδας υπέρ ανατροπής του κλίματος. Οι ίδιες εταιρίες που δεν μπορούσαν να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα και που πριν ενάμιση χρόνο έδιναν δεύτερο κόμμα τον ΣυΡιζΑ σήμερα πόσο αξιόπιστες θεωρούνται;

2 σχόλια:

christos.katw-toumpa είπε...

Της κοντής της Π......ς της φταίγανε οι τρίχες .... Τώρα φταίνε τα ΜΜΕ τα γκάλοπ παραπλανάτε ο λαός ....
Ο κ. Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι αν εκλεγεί ο Αντώνιος θα περιοριστεί στο 3% ... εσύ προφανώς αποτελείς την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ....
Τώρα το εάν εκλεγεί ο κ. Σαμαράς δε σημαίνει ότι είναι ιδανικός ... Γενικά υπάρχει ένας πανικός από όλους ακόμα και από το περιβάλλον του πρώην προθυπουργού αφού θα ήθελε η εκλογή να γίνει derby όμως από ότι φαίνεται ο λαός έχει και κρίση και ένστικτο και προ πάντων μνήμη ....

adekastos είπε...

Θα μου επιτρέψεις με κάθε σεβασμό στο πολίτευμά μας να μην έχω σε καμία εκτίμηση την κρίση του λαού. Για παράδειγμα η "βάση" που έχει απομείνει είναι όσοι τα 5,5 χρόνια της ΝΔ τα έβρσκαν όλα καλώς καμωμένα και δεν τολμούσαν να ασκήσουν την παραμικρή κριτική. Ούτε καν τώρα δεν τολμάνε!

Τώρα τι γράφεις για τον Καρατζαφέρη... Εγώ απάντησα ότι η εκλογή Μπακογιάννη τον συμφέρει πολιτικά, δε βλέπω σε τι αποτελώ εξαίρεση. Το πρόβλημα δεν είναι ο Καρατζαφέρης, αλλά τα ποσοστά της ΝΔ με τον Σαμαρά.

Τέλος, ο μόνος πανικός που παρατηρώ είναι από την πλευρά των "αντιμητσοτακικών", μην τυχόν και πέσει το κόμμα στα χέρια του εχθρού. Ήταν όλοι πρόθυμοι να στηρίξουν οποιοδήποτε αντίπαλο της Ντόρας, αλλά ξεμείναν με έναν πραγματικά κακό υποψήφιο.

Επαναλαμβάνω ότι δε θεωρώ κανέναν από τους δύο κατάλληλο. Και όταν βλέπω ότι οι φερέλπιδες της νέας γενιάς είναι υποκείμενα όπως ο Άρης και ο Χατζηδάκης (και οι δύο την Ντόρα στηρίζουν), τότε, ναι, με πιάνει πανικός. Διότι πάμε διαρκώς από το κακό στο χειρότερο. Όχι ως κόμμα, ελάχιστα με ενδιαφέρει η επανεκλογή της ΝΔ -όταν με ενδιέφερε η προσδοκία δε δικαιώθηκε- αλλά γενικότερα.