1/9/10

Τζάμπα μάγκες

Ο κ. Σαμαράς τα έκανε μαντάρα τελικά και στη μόνη Περιφέρεια όπου το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ετύγχανε της γενικής αποδοχής των στελεχών του κόμματος.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πριν από 8 χρόνια εξελέγη Νομάρχης απέναντι στον κ. Χατζησάββα, ο οποίος είχε επιχειρήσει να τρομοκρατήσει με την καμπάνια του τον κόσμο με τα αξέχαστα τανκ... Τότε κάθε σοβαρός άνθρωπος αντέδρασε, και γι' αυτό ο νομός Θεσσαλονίκης, πράσινος επί χρόνια, γύρισε στο γαλάζιο από την πρώτη Κυριακή. Σήμερα ο Νομάρχης έχει εξελιχθεί σε φιγούρα γραφική. Εξετέθη, εξέθεσε το κόμμα του, εξέθεσε και όσους τον ψήφισαν για τη Νομαρχία. Και βρέθηκε και ένα 10% των Νεοδημοκρατών με περίεργη αίσθηση του χιούμορ που τον έκρινε άξιο για την ηγεσία του κόμματος. Δυστυχώς αυτό μαρτυρά τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες αυτής της χώρας επιλέγουν την ηγεσία τους.

Αν λοιπόν ο κ. Σαμαράς ήθελε να τηρήσει τις "αρχές" του ή να κάνει επίδειξη δύναμης θα έπρεπε προ καιρού να έχει αποσύρει τον Νομάρχη. Με τα σημερινά τερτίπια του απλά έδειξε την ανασφάλεια που αισθάνεται.

Ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι επί οκταετία Αντινομάρχης. Τα καθήκοντα τα ανέλαβε με απόφαση του αδερφού του, αλλά στο νομαρχιακό συμβούλιο εξελέγη δύο φορές με τον σταυρό των ψηφοφόρων. Επί 8 χρόνια η ΝΔ δεν ενοχλήθηκε. Δεν ενοχλήθηκε ούτε ο κ. Σαμαράς ώστε να κλείσει προ μηνών το θέμα, αφού ήταν γνωστή η πρόθεση του κ. Π. Ψωμιάδη να περιλάβει τον αδερφό του στο ψηφοδέλτιο.

Αποτελεί όμως αποθέωση της υποκρισίας η αποδοχή του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος όχι μόνο αποτελεί τυπικό γέννημα της οικογενειοκρατίας που ενοχλεί τον Σαμαρά, αλλά αποδοκιμάστηκε και από τον κόσμο αποτυγχάνοντας να εκλεγεί βουλευτής... Και τον ενόχλησε ο Διονύσης, που έβγαινε με την ψήφο του λαού.

Τον Ψωμιάδη δε θα τον ψηφίσω και ελπίζω για το καλό όλων μας στην Κεντρική Μακεδονία να ηττηθεί. Πολιτικοί αυτού του ύφους μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την κωλοτούμπα που έκανε: Από τη μια διακήρυττε ότι η υποψηφιότητά του είναι "ανεξάρτητη" και ετοίμαζε μπαϊράκι, από την άλλη έφυγε με την ουρά στα σκέλια. Κρίμα που παρίστανε τον μάγκα και τον ντόμπρο...

Αλλά άλλο είναι το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα. Ο Σαμαράς τώρα έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι με την πολιτική της ιδεολογικής περιχαράκωσης του κόμματος έχει δημιουργήσει μόνο δυσαρέσκεια. Τα μπαϊράκια σηκώνονται το ένα πίσω από το άλλο, και μάλιστα από στελέχη όχι πρωτοκλασάτα. Η λύση δεν είναι να παριστάνει τον μπαμπούλα και να απειλεί με διαγραφές, ούτε να καλεί σε τετ-α-τετ για να τραβάει αυτιά. Ο Σαμαράς από τις "αταξίες" της τριάδας Παπαδημητρίου, Γιαννόπουλου και Ψωμιάδη βγήκε περισσότερο ζημιωμένος απ' ό,τι αν τους διέγραφε. Όχι μόνο τον εμπαίζουν, αλλά ξεμπερδεύουν και με μερικές διευκρινίσεις, ενώ ο αρχηγός φαίνεται πως διστάζει να επιδείξει πυγμή.

Αυτοί που σίγουρα βγήκαν χαμένοι είναι οι τρεις τους. Διότι οι διαφοροποιήσεις είναι τζάμπα μαγκιές αν ακολουθούνται από κωλοτούμπα. Έστω και υποκριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: