16/9/10

Οι άντρες φοράνε παντελόνια

Η κατάθεση της συζύγου του κ. Βουλγαράκη δίνει θαυμάσια ευκαίρια στον τέως να λύσει την περίφημη σιωπή του. Για την ακρίβεια, αν δεν τη λύσει ούτε τώρα, δε θα έχει απομείνει κανένας που να μη θεωρεί τον κ. Καραμανλή την απόλυτη προσωποποίηση της ξεφτίλας.

Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να ακούσω τι έχει να πει. Όσο ξεκάθαρο είναι ότι η βολική εκδοχή της μισής Κυβέρνησής του να δρα ανεξάρτητα από τον ίδιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, άλλο τόσο ξεκάθαρο είναι και ότι το κοινό αίσθημα περί τιμωρίας των ενόχων δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί.

Τα πρώτα δείγματα γραφής μάς τα έχει δώσει από την υπόθεση Αγγέλου, όταν έκανε με απόλυτη επιτυχία την πάπια. Τότε ο κ. Αγγέλου ήταν ένας ακόμα σύμβουλος. Σήμερα η κ. Πελέκη είναι μία ακόμη κατηγορούμενη, ωσάν αυτό να απαλλάσσει τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν είναι αλήθεια ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου είναι ασήμαντη μπροστά σε άλλα σκάνδαλα πράσινης απόχρωσης.

Αλήθεια ο κ. Σαμαράς μέχρι πότε θα καπελώνεται από τον τέως; Πότε θα τιμήσει τα δικά του παντελόνια αποτινάσσοντας τον καραμανλικό ζυγό από τον σβέρκο του; Όση ευγνωμοσύνη και αν αισθάνεται στο σύστημα που τον στήριξε και τον ανέδειξε. Ακόμα και ο "Γιωργάκης" κάποια στιγμή αντελήφθη τον μονόδρομο της ρήξης με τον Σημίτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: