25/1/11

Ευγενή κίνητρα

"Είναι η πρώτη φορά που βλέπετε κατάληψη στα Πανεπιστήμια;"

Η αφοπλιστικής θρασύτητας επισήμανση της εκπροσώπου του ΣυΡιζΑ δεν μπορεί καν να σχολιαστεί. Στη χώρα όπου η παραβίαση της εννόμου τάξεως αποτελεί καθ' ημέραν πράξη με ιδεολογικό περιεχόμενο, ο κάθε "αριστερός" δικαιούται να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια μόνο και μόνο διότι αυτό έχει ξαναγίνει (από τον ίδιο) κατά το παρελθόν. Διότι προφανώς και έχουν ξαναγίνει καταλήψεις, μόνο που έγιναν από τους ίδιους ανθρώπους και ήταν εξ ίσου παράνομες.

Σε αυτή τη χώρα, όμως, έχουμε ευγενή κίνητρα. Στο όνομα της Δημοκρατίας καταλαμβάνουμε τα Πανεπιστήμια. Στο όνομα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης ξηλώνουμε τα διόδια. Στο όνομα της Ελευθερίας έχουμε εξαφαλίσει το ακαταδίωκτο σε κάθε εκληματία που κρύβεται στους χώρους του "ασύλου". Στο όνομα του Ανθρωπισμού συζητάμε για το αν πρέπει να προστατεύσουμε τα συνορά μας ή να νομιμοποιήσουμε κάθε λαθρομετανάστη...

Ο ΣυΡιζΑ έχει δίκιο να εκπλήσσεται με τις αντιδράσεις, διότι σε μία σοβαρή χώρα ο λαός θα είχε προ πολλού αποδοκιμάσει τις πρακτικές που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια -πολύ πριν χρειαστεί η κρατική παρέμβαση.

Έτσι σήμερα βρεθήκαμε ενώπιον του θεάτρου του παραλόγου, με κόμμα του κοινοβουλίου να μετακινεί λαθροματανάστες για να οργανώσει την κατάληψη του Πανεπιστημίου. Είναι ευτύχημα ότι η τελευταία βλακεία των συριζαίων πιθανότατα θα οδηγήσει σε συζήτηση για κατάργηση του επαίσχυντου ασύλου απαλλαγμένη από τις αριστερίστικες φοβίες του παρελθόντος. Ήδη ο Σαμαράς είχε την πρώτη έκλαμψη της προεδρίας του μιλώντας ουσιαστικά για κατάργηση. Δεν έχω αμφιβολίες ότι θα στρογγυλέψει τη θέση του, αλλά το πρώτο βήμα έγινε και από την κυβέρνηση, που, διά της υφυπουργού Παιδείας, ομολογεί ότι το άσυλο έχει "εν τοις πράγμασι" καταργηθεί. Είναι ίδιον των φανατικών η αδυναμία αναγνώρισης της αυτο-υπονόμευσης όσων υπερασπίζονται, με τις ακρότητές τους...

Το μείζον πρόβλημα της χώρας μας, έχουμε πολλάκις επισημάνει, είναι η απόλυτη περιφρόνηση της νομιμότητας. Η νομιμότητα ταυτίζεται με την υποταγή και η παραβίαση της θεωρείται επανάσταση και αντίσταση. Αυτή δεν είναι εικόνα ενός σοβαρού Κράτους. Αν ποτέ το καταλάβουμε, και αντί να συμφωνούμε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, τους εφαρμόσουμε, τότε και μόνο τότε θα προσφέρουμε υπηρεσίες στη Δημοκρατία, βάση της οποίας δεν είναι η οχλοκρατία, αλλά η έννομη τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: