14/11/11

Μια προφητεία

Ο αξιότιμος Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοίξεως κ. Σαμαράς διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του τον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη. Ανεξάρτητα από το πολιτικό παρελθόν, το ποιόν και την προσφορά του στη χώρα -για τα οποία ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του-, ο λόγος της διαγραφής του ήταν ότι μίλησε για σταγονίδια ακροδεξιών στην ηγετική ομάδα της "Νέας Δημοκρατίας". Ο κ. Χατζηγάκης δεν είχε βέβαια ποτέ εκλεγεί βουλευτής της Πολιτικής Ανοίξεως, αλλά ο λαός τον είχε στείλει στη Βουλή ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, παρότι αυτή αυτοκαταργήθηκε με την επικράτηση Σαμαρά στην ηγεσία της.

Θα ξαναδιατυπώσω, λοιπόν, το ίδιο ερώτημα: Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές που εξελέγησαν με τη ΝΔ γιατί κάθονται μέσα στην ΠολΑν; Γιατί ο κ. Χατζηγάκης δεν τα μάζεψε μόνος του νωρίτερα; Βέβαια, αυτός δεν κατάπιε τη γλώσσα του, ούτε κρυβόταν τόσον καιρό, με αποτέλεσμα να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του. Οι υπόλοιποι τι στο καλό παριστάνουν;

Είναι πασιφανές ότι η φερόμενη ως "ΝΔ" έχει πραγματοποιήσει την τελευταία διετία στροφή προς τα δεξιά. Αυτό δεν είναι κακό εξ υπαρχής. Είμαι ο τελευταίος που θα δαιμονοποιήσει οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, με μόνη προϋπόθεση την τήρηση των νόμων του κράτους (πρβλ. τις τακτικές π.χ. του ΣυΡιζΑ) -ειδικά όταν είχα επισημάνει την αποξένωση της ΝΔ από την ιδεολογία της, αν όχι και απόλυτη αποϊδεολογικοποίησή της, επί "μεσαίου χώρου". Είναι όμως αντίθετο προς την ιδεολογία του κόμματος να κινείται στο δεξί άκρο του πολιτικού φάσματος, αλλά και επιζήμιο για τη χώρα, καθώς η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με αγκυλώσεις, αλλά με ψυχραιμία και ρεαλισμό. Οι λεονταρισμοί και οι παλικαριές είναι καλοί για τα γήπεδα και για τα κλαμπ που συχνάζουν οι "ντιντήδες", κατά Φαήλο Κρανιδιώτη.

Ως δείγμα της... σκέψης των συμβουλατόρων του κ. Σαμαρά, πάρτε βαθιά ανάσα και αντέξτε να διαβάσετε την παρακάτω προφητεία:

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, την 27 – 28 Οκτωβρίου 2012
Ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση του και αφού οι απειλές των Ευρωπαίων για την 6η δόση είναι τρομακτικές και συνεχείς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πήρε το λόγο. Αφού κατακεραύνωσε τους Ευρωπαίους για τα συνεχή λάθη τους, τις παραλείψεις και τις διχογνωμίες τους, που είχαν συνέπεια τον εκτροχιασμό και τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας, έβαλε όλους στη θέση τους για τις συνεχείς προσβολές προς τη χώρα και τους Έλληνες. Κλείνοντας, τους είπε ότι δεν θα παραβρεθεί στις αυριανές εργασίες της 28ης Οκτωβρίου. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα επιστρέψει σύσσωμη στην Ελλάδα προκειμένου ο Αρχηγός της Κυβέρνησης και η Κυβέρνησή του, να παρακολουθήσουν τη Δοξολογία και την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ στη Θεσσαλονίκη.
Πείτε μου. Σηκώνεται ή δε σηκώνεται μετά η μισή Τανάγρα για να συνοδεύσει τιμητικά, από την Κέρκυρα, το αεροσκάφος του Πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο Μακεδονία; Μαζεύεται ή δε μαζεύεται μισό εκατομμύριο κόσμος στην παρέλαση ακόμη και με καταρρακτώδη βροχή; Σφίγγουν ή δε σφίγγουν οι κώλοι στις Βρυξέλλες;

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου στο ανεπίσημο επίσημο site της "Νέας ΝΔ", antinews. Δεν έχει σημασία η ταυτότητα του συντάκτη του, αν κινείται στο περιβάλλον Σαμαρά, αν είναι σύμβουλός του κ.λπ., καθώς το φέρνω ως παράδειγμα, όπως είπα, τρόπου σκέψης. Μία επίσκεψη στο antinews είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι και ενδεικτικό είναι το συγκεκριμένο απόσπασμα, αλλά και ότι πολλοί εκ των ιδεολογικών ταγών της "ΝΝΔ" υπογράφουν επώνυμα παρόμοια κείμενα (και καλά κάνουν).

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, όχι μόνο από αυτό το site αλλά από τον τρόπο με τον οποίο συνολικά κινείται ο κ. Σαμαράς αν κάνουν ή όχι οι ακροδεξιοί κουμάντο στη "ΝΝΔ". Δε θα αντισταθώ, όμως, στον πειρασμό να επισημάνω πόσο δικαιώθηκε ο "προφήτης". Ο Σαμαράς σήμερα... παρακαλά για την έκτη δόση, όταν ο Βενιζέλος έκανε μαγκιές στην τρόικα οι δανειστές μας τα μάζεψαν, έφυγαν και τους παρακαλάγαμε να γυρίσουν, ενώ οι μόνοι κώλοι που έχουν σφίξει είναι των πολιτών της χώρας...

Θα ξαναθυμήσω τι έγραφα χθες: Η ΝΔ ζει σε ονειροφαντασία και κινείται εκτός λογικής. Τα F-16 που υποδέχονται τον... Πρωθυπουργό Σαμαρά (Θεός φυλάξοι!) νομίζω ότι δίνουν μία ικανοποιητική εικόνα για το τι εννοώ, και σκοπίμως δεν επεκτείνομαι σε άλλες απόψεις που οι σύμβουλοι του Σαμαρά κατά καιρούς διατυπώνουν.

Όσο για τον κ. Χατζηγάκη δε μένει παρά να τον καλωσορίσουμε στη λογική και την πραγματικότητα. Οι άλλοι για πόσο θα κρύβονται, ενώ ο Σαμαράς και οι συν αυτώ θα μεθοδεύουν την εξόντωσή τους;

2 σχόλια:

Νεκτάριος είπε...

Όσα μας λέτε καλά και άγια αλλά έχω και μία απορία: Μιλάτε για επιστροφή του Χατζηγάκη στη λογική και για τους "άλλους" (βουλευτές της ΝΔ) που κρύβονται, σαν να μη γνωρίζεται τους -γελοίους και ταπεινωτικούς για την αξιοπρέπεια(?) των βουλευτών- κανόνες (όλων ανεξαιρέτως) των κομμάτων της βουλής. Σαν να μην ήτανε βουλευτές του Πασοκ αυτοί που το μεσημέρι κατηγορούσανε τον Γ.Παπανδρέου και το βράδυ του δίνανε ψήφο εμπιστοσύνης... Σαν να μην ήτανε βουλευτές του Πασοκ και αυτοί που δεν είχαν καν το θάρρος να ασκήσουν κριτική στον ΓΑΠ για τα λάθη του αλλά και για τα παιχνιδάκια του ("παραιτούμαι" στις εσωκομματικές συναντήσεις, "συνεχίζω" στη βουλή), στηρίζοντας τον αδιαμαρτύρητα και κόντρα στο κοινό αίσθημα. Σωστά, λοιπόν, τα σχόλιά σας για τα γαλάζια "πρόβατα" αλλά υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα συμπαθή(?) τετράποδα που συχνά δείχνετε να αγνοείτε.

adekastos είπε...

Σκοπίμως αγνοώ ποικιλόχρωμα τετράποδα. Να ασχοληθώ π.χ. με τα τετράποδα ερυθρού χρώματος, που τα έχει ζέψει ο κομμουνισμός; Δεν έχει νόημα.

Το ίδιο ισχύει και για τα πράσινα τετράποδα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί από ιδρύσεως του το ΠαΣοΚ είναι γνωστός. Ανοικτή αποθέωση του (όποιου) Αρχηγού, υπονόμευση από πίσω. Θεωρητική εμμονή στον σοσιαλισμό, διαφθορά στην πράξη.

Για τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, η σημερινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Η σαμαροΝΔ έχει μετατραπεί σε ένα ακροδεξιό κόμμα που ο αρχηγός αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες με τον Φαήλο και τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα (όσο αποτυχημένος και αν υπήρξε ως Πρωθυπουργός) ο Καραμανλής έτσι λειτούργησε ως Αρχηγός Αντιπολίτευσης;

Αν λοιπόν ασχολούμαι με τα γαλάζια πρόβατα, είναι γιατί θεωρούσα τη ΝΔ το μόνο σοβαρό φιλοευρωπαϊκό φιλελεύθερο κόμμα που, με σεβασμό στα πιστεύω των φίλων της, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα στην πρόοδο.

Δυστυχώς δε διαψεύστηκα μόνο από την κυβερνητική πενταετία, αλλά έχω και μία απορία: Όσοι ψήφιζαν τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές αυτό είχαν κατά νου; Αν ναι, τότε οι "άλλοι" δεν έχουν θέση στη ΝΔ, πράγματι.

Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι οι φίλοι του μεσαίου χώρου έγιναν αίφνης οπαδοί του Φαήλου, ο Σαμαράς τούς έχει εξαπατήσει και αλλοιώνει την ιδεολογία του κόμματος με συνέπειες ολέθριες -για τον τόπο, όχι για το κόμμα.