10/2/12

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι

Ο κ. Καρατζαφέρης μέσα σε μισό απόγευμα διέλυσε τα όποια βήματα σοβαρότητας είχε κάνει επί 4 μήνες και ουσιαστικά αποσταθεροποίησε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Με την επιστροφή του στους τακτικισμούς και τον λαϊκισμό έθεσε σε περιδίνηση ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, μόνο και μόνο γιατί είδε σε πτώση τα νούμερα των δημοσκοπήσεων.

Το ΠαΣοΚ βρίσκεται σήμερα να βαστά το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα, με καμιά σαρανταριά βουλευτές του έτοιμους να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο, ενδεχομένως και υπό τις ευλογίες του κ. Παπανδρέου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς, κωλοτούμπας μεγαλύτερος ακόμα και αυτού του προέδρου του ΛαΟΣ, φέρεται έτοιμος ακόμα και να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για να υπερψηφισθούν τα νέα μέτρα!!! Ξέρω ότι κανείς δε θα βρεθεί να ομολογήσει ότι είχα δίκιο όταν έγραφα ότι ο Σαμαράς θα εξελιχθεί στον πλέον μημονιακό εκ των τριών... Ότι κορόιδευε τον κόσμο με τα αναπτυξιακά μέτρα και το "νιού πόλισυ μιξ"...

Οι 3 πολιτικοί αρχηγοί, ο ένας, εκ των πλέον δειλών και αποτυχημένων Πρωθυπουργών που γνώρισε η χώρα, ο άλλος, ένα ον χωρίς καμία σωστή πολιτική επιλογή σε ολόκληρη την καριέρα του και ο τρίτος, λαϊκιστής και καιροσκόπος όσο ελάχιστοι, συμφώνησαν μόνο στο να μουτζώσουν το παρελθόν τους.

Όλα θα ήταν βέβαια καλύτερα αν π.χ. ο κ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει σε ο,τιδήποτε επί δυόμισυ χρόνια. Αν ο Παπανδρέου είχε στείλει στο σπίτι τους όσους "σοσιαλιστές" του έπαιζαν τα μικρονοϊκά και παρανοϊκά παιχνίδια της επανεκλογής τους. Αν όλοι άφηναν τον Παπαδήμο να μαζέψει 10 σοβαρούς ανθρώπους σε μια κυβέρνηση της προκοπής.

Όλο αυτό το διάστημα παίζουμε το κρυφτό από την αλήθεια. Τελικά, θα υποστούμε τις συνέπειες. Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε τέτοιο έλλειμμα ηγεσίας, αλλά και ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο έντονη η απουσία οποιασδήποτε προοπτικής.

Οι εκλογές πλέον είναι αναπόφευκτες. Το δίλημμα μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά είναι απελπιστικό. Σήμερα μόνο οι φαύλοι του Φαήλου και οι αναγνώστες του Antinews μπορούν να πανηγυρίζουν. Ο Σαμαράς θα γίνει Πρωθυπουργός με εταίρο τον Καρατζαφέρη. Και η χώρα... θα σωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: