11/2/12

Καλή σας νύχτα, κύριε Σαμαρά

Ο Τρελαντώνης του νιου πόλισυ μιξ, των αναπτυξιακών μέτρων, του αντιμνημονίου, της τόνωσης της αγοράς, του όχι στο λάθος, σήμερα επέβαλε σιδηρά κομματική πειθαρχία προκειμένου η φυλλορροούσα κοινοβουλευτική του ομάδα να... υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο. Αντί να τον καληνυχτίζουμε, θα τον καλωσορίζαμε στη λογική αν η μεταβολή της στάσης του γινόταν δύο χρόνια νωρίτερα. Ο Σαμαράς τότε έβρισκε τρόπους μηδενισμού του ελλείμματος σε 18 μήνες. Σήμερα βρίσκει άδεια τα ράφια των φαρμακείων, των μπακάλικων και τα καφάσια των μανάβηδων.

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να μας απαλλάξει από την άχρηστη παρουσία του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αρκετή ζημιά έχει κάνει ήδη. Αν η νέα ΝΔ έγινε ακόμα πιο νέα, ώστε να θυμηθεί την πραγματική της ιδεολογία και τον πολιτικό ρεαλισμό, χρειάζεται μία ηγεσία που να πατά γερά στα πόδια της. Ο Σαμαράς τόσον καιρό πάταγε στον ακροδεξιό λαϊκισμό, που βρίσκει πλέον έκφραση μέσω των Καμμένου και Τράγκα και των δεκάδων βουλευτών που τού γυρνάνε την πλάτη. Μέσα στην απεγνωσμένη απόπειρα πολιτικής επιβίωσης τους, οι Τζαβαρομαρκόπουλοι είναι πιο έντιμοι από τον Αντώνη: μένουν συνεπείς στην ανοησία τους.

Δεν μπορεί ο άνθρωπος που δεν έχει κάνει ούτε μία σωστή επιλογή στην καριέρα του να εφαρμόσει σωστά μία πολιτική στην επιτυχία της οποίας δεν πιστεύει και τη σκοπιμότητα της οποίας μέχρι χθες αμφισβητούσε. Κάθε κουβέντα του θα γυρνάει εναντίον του, κάθε φράση, κάθε λέξη, κάθε αλαζονικό ανασήκωμα των ώμων, κάθε ειρωνικό υφάκι.

Με την κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτως ή άλλως δέσμια ιδεοληπτικών εμμονών και φαντασμάτων, να ψηφίζει απρόθυμα και να υπονομεύει απροκάλυπτα την εφαρμογή των μέτρων που είχε συμφωνήσει, η υπεύθυνη αντιπολίτευση φρόντισε να ξηλώνει πεζοδρόμια ως άλλο ΚΚΕ ή ΠαΣοΚ του 1990. Αδυνατώντας να συλλάβει το μέγεθος της απειλής, η νέα Άνοιξη του Αντώνη αποξένωσε και απομόνωσε κάθε σοβαρό και νηφάλιο στέλεχός της που επεσήμανε τον κίνδυνο, υπέκυψε στα κελεύσματα της Real News και υποσχέθηκε το νέο Γουδή. Όταν ακόμα υπήρχε ελπίδα, ο Σαμαράς ανέβαινε στα κεραμίδια και έσκουζε. Όταν μπορούσε να συζητήσει για δέκα πράγματα και να συμφωνήσει με το ΠαΣοΚ, μοίραζε ανόητες υποσχέσεις τύπου "λεφτά υπάρχουν". Έσπειρε ανέμους, αλλά τις θύελλες θα τις θερίσουμε όλοι μας.

Επιμένω στη στάση της νέας ΠολΑν του Τρελαντώνη, διότι από αυτό το κόμμα περιμέναμε περισσότερα. Δεν περιμέναμε πολλά, αλλά σίγουρα περιμέναμε κάτι παραπάνω από το ΠαΣοΚ του Παπανδρέου, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή υπέγραψε τη θανατική του καταδίκη και υπέστη το μαρτύριο του εξευτελισμού και της ταπείνωσης, πιστεύοντας, ίσως, ότι πράττει για το καλό του τόπου. Μαζί του η ιστορία θα είναι πολυ αυστηρή, διότι τα λάθη του υπήρξαν απίστευτα. Ο Σαμαράς όμως δεν έκανε λάθη. Διέπραξε συνειδητά εγκλήματα κατά της χώρας για να κερδίσει τις εκλογές και, τελικά, είναι πολύ αμφίβολο με ποιο κόμμα και αν θα φτάσει μέχρι αυτές. Διότι πια και η ΠολΑν τον έχει εγκαταλείψει για τον Τράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: