15/5/12

Συγχαρητήρια

Τη στιγμή που ο ΣυΡιζΑ που πολεμούσε λυσσωδώς τους φόρους ανακαλύπτει τα αναγκαστικά δάνεια από τους υψηλόμισθους των 20.000 €, που ο Καμμένος διορίζει τον υπουργό Αμύνης, που η Νέα Δημοκρατία μοιράζει προβοκατόρικα non paper, το ΠαΣοΚ δηλώνει ότι ως τρίτο κόμμα δεν έχει τη δύναμη που είχε κάποτε και η Χρυσή Αυγή προτείνει Πρωθυπουργό, αυτήν τη στιγμή, δηλαδή, που βιώνουμε στη χώρα μας, αποδεικνύεται η σπάνια σοφία του ελληνικού λαού. Ήταν οι κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία αυτής της δημοκρατικής περιόδου -μέχρι τις επόμενες- και ο λαός ανέθεσε σε αυτούς τους ανθρώπους να διαχειρισθούν τη χρεοκοπία.

Σε έναν μήνα λοιπόν ο ίδιος λαός θα ξαναψηφίσει. Οι ίδιοι άνθρωποι, με την ανύπαρκτη πολιτική παιδεία, θα ξαναψηφίσουν ΣυΡιζΑ και Χρυσή Αυγή για πλάκα, Καμμένο για να μάς σώσει από τους εχθρούς που μαζεύονται στα σύνορα έτοιμοι να εισβάλουν στη χώρα, ΠαΣοΚ και ΝΔ γιατί έτσι έκαναν πάντοτε. Και μετά ο Σαμαράς και ο Τσίπρας θα είναι πάλι οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού, δίνοντας άλλο περιεχόμενο στη ρήση ότι στους βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σοβαροί. Σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να σχηματισθεί κυβέρνηση. Σε έναν μήνα με τον ΣυΡιζΑ ενδεχομένως πρώτο κόμμα, πώς θα γίνει; Επειδή ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος θα βγουν λιγότερο ισχυροί θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες;

Κατά το βλακώδες κλισέ στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αισθάνομαι πλέον ότι η δημοκρατία με τον τρόπο που λειτουργεί στη χώρα αποτελεί ένα αδιέξοδο από μόνη της. Όσο ο κόσμος ψηφίζει με κριτήριο την τσέπη και επιλέγει όποιον τάζει διορισμούς, αυξήσεις και επιδόματα, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, και κάθε μέρα θα κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Για παράδειγμα, μέχρι τις 6 Μαΐου είχαμε κυβέρνηση και είχαμε μία ελπίδα αυτή να γίνει καλύτερη, αν επέτρεπαν στον Παπαδήμο να επιλέξει τη σύνθεσή της και να διαχειρισθεί την κατάσταση. Όμως τον χρησιμοποίησαν όπως από μεθαύριο έναν εκ των τριών ανώτατων δικαστικών, δηλαδή ως υπηρεσιακό και περιορισμένης ευθύνης. Τότε όμως είχαμε κυβέρνηση. Σήμερα όχι. Εδώ και δέκα μέρες παλεύουμε να ξανααποκτήσουμε μία κυβέρνηση με κομμένα φτερά, χειρότερη από του Παπαδήμου και με χρονικό ορίζοντα... διετίας, σχεδόν, δηλαδή, μέχρι τη λήξη της τετραετίας του κ. Παπανδρέου! Αλλά θα είχε πρόεδρο ένα πολιτικό πρόσωπο. Αυτό μας πείραξε. Να μην απαξιωθεί η πολιτική!!!

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον κ. Σαμαρά που επέβαλε τη διεξαγωγή των εκλογών και απέδειξε και στον πλέον αδαή πόσο ανόητα πολιτεύθηκε επί 2,5 χρόνια. Συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα γιατί θα κερδίσει εκλογές ενώ δεν επιθυμεί να κυβερνήσει. Συγχαρητήρια και στον πάνσοφο ελληνικό λαό που ψηφίζει ενάντια στη μιζέρια και οπλίζει το χέρι όσων με τις ανοησίες τους φέρνουν τη διεθνή απομόνωση και τη χρεοκοπία ολοένα και πιο κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: