3/4/14

Επικίνδυνα παιχνίδια

Ο μάλλον γνωστός για τις μπασκετικές γραφικότητες του παρελθόντος κ. Μπαλτάκος έπεσε θύμα της αγωνίας του για την πατρίδα, όπως θρασύτατα υποστήριξε. Το πρόβλημα, φυσικά, δεν είναι αν είναι φίλα διακείμενος προς τη ΧΑ, ούτε αν είναι αντικομμουνιστής, ακροδεξιός ή αρχαιολάτρης (δικαίωμά του στο κάτω-κάτω να είναι και τα τρία), ούτε καν αν εκ της θέσεως που μέχρι χθες κατείχε θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει και σε ποιον. Το πρόβλημα είναι αν είχε δίκιο σε όσα υποστήριξε...

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο "δημοκρατικός" ορυμαγδός με τις συλλήψεις των μελών της ΧΑ εκφράσαμε έναν και μόνο φόβο: αν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να σταθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ενώπιον δικαστηρίου. Μπορεί ο κ. Μπαλτάκος να υποστηρίζει ότι είπε στον κ. Κασιδιάρη όσα ήθελε να ακούσει για να τον έχει από κοντά, αλλά το ερώτημα δηλητηριάζει, ειδικά προεκλογικά, το μυαλό πάρα πολλών. Και όσο περνάει ο καιρός, όσο κυκλοφορούν στα ΜΜΕ τα κακόγουστα βίντεο με τους πυρσούς και τους χρυσαυγίτες να κάνουν σκοποβολή, με τα βαρύγδουπα δημοσιογραφικά σχόλια αλλά χωρίς καμία απόδειξη εγκληματικής δράσης, τόσο ενισχύεται η υποψία ότι η όλη ιστορία έχει και πολύ μεγάλη δόση υπερβολής.

Το τι ανοησίες, λοιπόν, έλεγε ο κ. Μπαλτάκος στον κ. Κασιδιάρη δεν έχει καμία σημασία, είτε τις πίστευε είτε προσέφερε (ακατανόητη) υπηρεσία στην πατρίδα υποκρινόμενος. Αν όμως η υπόθεση καταπέσει στο δικαστήριο και αποδειχθεί ότι βουλευτές εκλεγμένοι δημοκρατικά κλείστηκαν στη φυλακή στο πλαίσιο μίας απαράδεκτης πλεκτάνης, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τη Χρυσή Αυγή απατώνται οικτρά. Διότι με τις χρονοβόρες διαδικασίες των ελληνικών δικαστηρίων μπορεί οι προφυλακισθέντες να παραμένουν υπό κράτηση, αλλά η παραφιλολογία της πλεκτάνης και του σχεδίου κατά των "αντισυστημικών" μπορεί να βρει ευχερώς ευήκοα ώτα μεταξύ των δοκιμαζόμενων Ελλήνων.

Ο Σαμαράς έκανε μία πολύ επικίνδυνη επιλογή στον χειρισμό του ζητήματος και όποιος υποστηρίξει ότι δεν έγινε καμία πολιτική παρέμβαση ψεύδεται (είναι ενδεικτική η δημοσιοποίηση της "οργής" του για την απελευθέρωση ορισμένων με περιοριστικούς όρους, που συνιστά από μόνη της παρέμβαση). Με δεδομένο ότι ποτέ στον δημόσιο βίο του δεν έχει διαχειρισθεί τίποτα με επιτυχία, είναι τρομακτική η σκέψη του τι θα ακολουθήσει αν όλη αυτή η υπόθεση καταλήξει σε δικαστικό φιάσκο, καθώς κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας θα έχει κουρελιασθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: