17/9/15

Προεκλογικοί χρησμοί 2015, και πάλι...

Βλέποντας το debate των πολλών σκέφτηκα ότι ο Μεϊμαράκης δεν ήταν αρκετά οξύς. Οι τηλεκριτικοί αποφάνθηκαν ότι κακώς "έχασε την ψυχραιμία του" στη μόνη στιγμή που τον ευχαριστήθηκα. Μετά το debate των δύο συμπέρανα ότι ο Τσίπρας ήταν υποτονικός, άχρωμος, ότι έλεγε τα ίδια και τα ίδια, ότι εισέπραττε πληρωμένες απαντήσεις. Οι τηλεκριτικοί και πάλι διαφώνησαν. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια, αλλά οι σπασμωδικές συριζοκινήσεις και το ανέβασμα των τόνων στα σποτ αποτελούν σημεία πανικού (το δίχως άλλο, κάτι μοιάζει να μην πάει καλά για τις φλωρόφατσες τής Κουμουνδούρου...).

Αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, αυτήν την κρίσιμη στιγμή: η διάσταση από την πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο από όση έκαναν ΠαΣοΚ και ΝΔ σε σχεδόν μισό αιώνα. Σε μισό χρόνο, είναι αδιανόητο, αλλά το κατάφερε. Εμείς πάλι θα ψηφίσουμε με κριτήριο αν είναι όμορφος ή όχι, και αν "γράφει" καλύτερα on camera. Οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ δεν είναι νέοι, δε "γράφουν", δεν είναι όμορφοι. Το τελευταίο είναι και το μόνο κοινό τους με τον Τσίπρα, διότι, αν η κλασική καρπαζόφατσα του σχολείου θεωρείται επικοινωνιακό πλεονέκτημα, έχει χαθεί και το γούστο -εκτός από τη λογική.

Αφήνοντας τα αστεία, αυτό το διαζύγιο από τη λογική και την πραγματικότητα καθιστά επισφαλή κάθε πρόβλεψη του αποτελέσματος. Οι παραδόσεις, ωστόσο, δεν είναι για να σπάνε και θα την επιχειρήσουμε, για ακόμη μία φορά:

ΣυΡιζΑ: 29-32%
ΝΔ: 28-31%
ΧΑ: 5-7%
ΚΚΕ: 4-6%
ΠαΣοΚ (& μερικοί φίλοι): 4-6%
Ποτάμι: 3,5-5,5%
Δραχμή-Ζωή-Χρεοκοπία: 3-5%
Καμμένοι-Ψεκασμένοι-Ανεγκέφαλοι: 3-4%
Να-βγάλουν-καρκίνο-οι-Παπανδρέου-οι-Μητσοτάκηδες-οι-Καραμανλήδες-κλπ: 2-2,9%

Και εξηγώ, φίλε αναγνώστη. Όσοι ψηφίζουν είναι ηλίθιοι. Θα ξαναβγάλουν τον Τσίπρα, θα βάλουν τον Ψεκασμένο στη Βουλή, θα δώσουν ψήφο στη δραχμή, όπως τον Ιούλιο, και σπάνε πλάκα με τον Λεβέντη στις δημοσκοπήσεις.

Βάζω στην άκρη κι εγώ τη λογική σήμερα. Ελπίζω, και είναι πραγματικά η πρώτη φορά, να κάνω τελικά λάθος. Η ΝΔ να κερδίσει, ο ΣυΡιζΑ να καταρρακωθεί υπό το βάρος των ψεμάτων του, οι Ψεκασμένοι να απορριφθούν από το Κοινοβούλιο το οποίο έχουν μιάνει περισσότερο και από τη ΧΑ με τη βλακεία τους (ναι, στο φρικτό δίλημμα προτιμώ τον ναζισμό από τη βλακεία -αποτελεί μία εμετική, αλλά συνεπή και συνειδητή επιλογή). Φοβάμαι, όμως, ότι δε θα κάνω λάθος.

Και, για να μη σπάνε οι παραδόσεις, μετά από σχεδόν μία δεκαετία για μένα δεν υπάρχει δισταγμός: Βαγγέλα δαγκωτό. Ο Θεός να με συγχωρέσει, αλλά για να απαλλαγεί η χώρα από τον εσμό των ανεγκέφαλων, ανίκανων και φανατισμένων της ψευτοαριστεράς της δεκάρας μέχρι και Σαμαρά ψήφιζα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: